Toto jídlo s velmi nízkým obsahem tuku je ideální pro horký den.
Pokud se vám nechce vařit na konci dne, je ještě méně příjemné, když musíme v horkém dni rozdělávat oheň. Tento bílkovinami bohatý a osvěžující recept však může být ideální alternativou, připravenou pouze z 5 ingrediencí a za 10 minut .
Melounový salát s krevetami a rukolou
Díky velkému množství čerstvých ingrediencí, které nevyžadují tepelné zpracování, vysoce kvalitním bílkovinám a nízkému obsahu tuku můžeme připravit salát z melounu s krevetami a rukolou za méně než 10 minut.
K přípravě tohoto jídla budeme potřebovat: srdíčko salátu , několik listů rukoly, čtyři cherry rajčata, dva plátky melounu cantaloupe , 12 krevet; a na zálivku: olivový olej z prvního lisování, ocet, sůl a podle chuti lžíci kari koření pro dochucení zálivky.
Nejprve umyjeme rukolu a listy salátu, poté je osušíme a vyložíme na okraj salátové mísy, ve které budeme jídlo podávat.
Cherry rajčata umyjeme a rozpůlíme, dužinu melounu nakrájíme na malé kostičky .
Poté lehce osmažíme krevety na pánvi a dáme je do salátové mísy spolu s ostatními ingrediencemi.
Připravíme zálivku z olivového oleje z prvního lisování, octa a soli a podle chuti můžeme do zálivky přidat kari, aby jídlo mělo zvláštní chuť. Jídlo bude hotové k podávání v nejkratším čase a díky obsahu vlákniny a kvalitních bílkovin bude čerstvé a syté.
Tento večeře je ideální pro přípravu v horkých dnech, připraví se za pár minut a obsahuje pro tělo prospěšné živiny.