Je to ideální dezert, zdravý a chutný, pro tuto sezónu.
Jako maminka malých dětí a dietoložka, která se snaží především dbát na výživu celé rodiny, v létě vždy připravuji doma tuto 100% přírodní zmrzlinu bez cukru, která se navíc velmi snadno a rychle připravuje.
Jahodová zmrzlina bez cukru
Z pouhých dvou banánů a 6 jahod nebo jahodových bobulí můžete připravit super krémovou a velmi jednoduchou jahodovou zmrzlinu bez cukru, která, ujišťuji vás, bude vynikající.
K tomu je třeba oloupat banán a nakrájet ho na plátky o tloušťce asi 2 cm, jahody dobře umýt a rozkrojit na polovinu, pokud jsou velmi velké, a poté všechny plody vložit do mrazáku na asi 3 hodiny.
Po uplynutí této doby, kdy ovoce ztvrdne chladem, vložte ho do mísy kuchyňského robotu nebo do mixéru a postupně rozmixujte do krémové a homogenní zmrzliny, která bude velmi chutná, pokud je ovoce dostatečně sladké.
Pokud chcete, nebo pokud máte rádi jinou konzistenci, můžete přidat trochu pomerančové šťávy nebo trochu mléka nebo šlehaného čerstvého sýra, pokud chcete do zmrzliny přidat bílkoviny.
Stejným postupem můžeme do této zmrzliny přidat i jiné čerstvé ovoce, která zůstane 100% přírodní a kterou si můžeme snadno připravit doma v létě a mít ji vždy po ruce, když budete mít chuť na čerstvé, chutné a zároveň zdravé jídlo.
Zmrzlinu můžete konzumovat ihned po přípravě nebo ji vložit do forem na zmrzlinu nebo jiných forem, znovu vložit do mrazáku a vyndat, kdykoli budete chtít.
Je to zdravý, jednoduchý a rychlý dezert, který je vhodný pro děti (pokud použijete pouze ovoce), vegany, osoby s bezlepkovou dietou a k jeho přípravě potřebujete pouze dvě ingredience.