Dezerty jsou obvykle spojeny se spoustou cukru a někdy i mouky. Existují však zdravé, nízkosacharidové verze, které lze připravit jen z několika málo ingrediencí. Jednou z nich je káva.
Zapište si tento recept na kávový dezert bez cukru a mouky, který si můžete vychutnat po jídle nebo jako svačinu kdykoli během dne. Potřebujete jen 5 ingrediencí a připravíte ho za méně než 30 minut. Pusťte se do toho!
Recept na kávový dezert bez cukru
Následující recept na kávový dezert bez mouky, který je navíc bez cukru, je ideální pro ty, kteří chtějí konzumovat bílkoviny a malé množství sacharidů. Přestože jej lze připravit z těchto surovin, můžete do něj přidat i další ingredience, jako jsou chia semínka, bobulovité ovoce nebo proteinový prášek v neutrálních příchutích, například čokoládovou nebo vanilkovou.
Ingredience na přípravu kávového dezertu bez mouky
- 50 ml studené kávy
- 400 g čerstvého šlehaného sýra (0 % tuku)
- 2 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku s kopečkem kakaového prášku
- 2 lžíce hořké čokolády se 70% obsahem kakaa
- Sladidlo podle chuti
Jak připravit kávový dezert z 5 ingrediencí ve 4 krocích?
- Kakaový prášek, kávu a sladidlo mixujte, dokud směs nebude hladká a bez hrudek.
- Přidejte vyšlehaný čerstvý sýr a mixujte, dokud nevznikne hladký krém bez hrudek a s jednotnou strukturou.
- Čokoládu nakrájejte na malé rovnoměrné kousky.
- Kávový dezert bez cukru rozetřete do jednotlivých šálků nebo skleniček a posypte nasekanou čokoládou. A je to! Lze konzumovat ihned nebo uložit do chladničky alespoň na 45 minut.