saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Takto ovlivňuje každodenní konzumace medu zdraví a játra.

Med obsahuje velké množství antioxidantů, které jsou nezbytné pro ochranu jater před molekulami, které mohou způsobit poškození buněk nebo tkání jater.

„Med je sladká, viskózní tekutina, kterou včely vyrábějí z nektaru květů nebo sekretů živých částí rostlin. Včely ho sbírají, zpracovávají, mísí se svými vlastními látkami a ukládají do plástů, kde zraje“, – tak definuje tuto sladkou pochoutku Španělský fond pro výživu (FEN). Existuje více než 320 druhů, které se liší barvou, vůní a chutí, ale nejlépe je konzumovat kvalitní med, do kterého není přidán cukr.

Takto ovlivňuje každodenní konzumace medu zdraví a játra.
medu

Nejlepší na medu je, že se skládá z cukru, směsi vitamínů, zinku, železa, aminokyselin, minerálů a antioxidantů. Tento vzácný produkt se používá jako přírodní sladidlo, ale také jako antibiotikum, protizánětlivý prostředek a antioxidant. FEN také vysvětluje, že med je tak silný produkt, že nemohl zůstat bez povšimnutí medicíny. „Řecký lékař Hippokrates, otec medicíny, ho předepisoval pro delší život.

O tom, že Římané med oceňovali, svědčí skutečnost, že ho také pravidelně používali ke slazení vína. První římská silnice se jmenovala Via Appia kvůli množství včelích úlů podél její trasy . To však nestačilo, proto se používala melasa, kterou vyžadovali jako součást daní od podrobených národů.

Vliv konzumace medu na zdraví

  • Pomáhá snižovat hladinu „špatného“ cholesterolu (LDL)
  • Pomáhá snižovat hladinu triglyceridů.
  • Pomáhá předcházet tvorbě krevních sraženin.
  • Chrání srdce před oxidačním stresem.
  • Pomáhá hojit popáleniny.
  • Zklidňuje podrážděné hrdlo.

Vliv medu na játra

Takto ovlivňuje každodenní konzumace medu zdraví a játra.
medu

Jednou z nejvýznamnějších výhod medu pro játra je jeho schopnost snižovat klíčový marker nealkoholického ztučnění jater (NAFLD) . Toto onemocnění je charakterizováno hromaděním tuku v jaterních buňkách a je jedním z nejčastějších onemocnění jater na světě, zejména v rozvinutých zemích. Vzhledem k tomu, že konzumace medu může pomoci snížit hladinu tuku v játrech , může snížit riziko vzniku NAFLD nebo zpomalit její progresi u těch, kteří již tímto onemocněním trpí.

Med také obsahuje velké množství antioxidantů, které jsou nezbytné pro ochranu jater před molekulami, které mohou způsobit poškození buněk nebo tkání jater.

Takto ovlivňuje každodenní konzumace medu zdraví a játra.
Přesunout se na začátek