Toto jídlo s velmi nízkým obsahem tuku je ideální pro horký den
Pokud se vám na konci dne nechce vařit, natož zapínat sporák v horkém počasí. Tento proteinový a osvěžující recept však může být ideální volbou, kterou můžete připravit z pouhých 5 ingrediencí za 10 minut.
Melounový salát s krevetami a rukolou
Z mnoha čerstvých ingrediencí, které nevyžadují vaření, a také z kvalitních bílkovin a malého množství tuků můžete připravit salát z melounu s krevetami a rukolou za méně než 10 minut.
K přípravě tohoto jídla budeme potřebovat: hlávku salátu, několik listů rukoly, čtyři cherry rajčata, dva plátky melounu kantalupa, 12 krevet; a na zálivku – extra panenský olivový olej, ocet, sůl a podle chuti lžíci kari pro dodání chuti vinařskému dresinku.
Nejprve omyjte listy rukoly a salátu, poté je osušte a rozložte na okraj salátové mísy, ve které budete jídlo podávat.
Omyjte a rozpůlte cherry rajčata, dužinu melounu cantaloupe nakrájejte na kostky.
Poté lehce osmažte krevety na pánvi a rozložte je do salátové mísy spolu s ostatními ingrediencemi.
Připravte zálivku z extra panenského olivového oleje, octa a soli a podle chuti můžete do vinaigrette přidat kari, aby jídlo získalo zvláštní chuť. Jídlo bude hotové k podávání v nejkratším čase a díky obsahu vlákniny a vysoce kvalitních bílkovin bude čerstvé a syté.
Tento večeře je ideální pro horké dny, připraví se za pár minut a obsahuje pro tělo prospěšné živiny.