Překvapte se tímto kulinářským návrhem.
Velmi snadno a prakticky připravíte tuto polentu s bazalkou, která je velmi chutná a sytá a obsahuje také velké množství bílkovin. Kombinace chutí vás nadchne.
Pusťte se do toho s tímto neuvěřitelným nápadem, protože vás překvapí. Nejlepší na tom je, že potřebujete ingredience, které
Potěšte se tímto nápadem ještě dnes.
Ingredience
– 525 ml mléka
– 75 g polenty
– 60 g bazalky
– 80 g sýra (dle výběru)
– Vejce (jedno na porci)
– Sůl a pepř
– Olivový olej
– Česnekový prášek
Postup
Když máte všechny ingredience na přípravu polenty s bazalkou, nejprve dejte mléko do mixéru nebo kuchyňského robota spolu s lístky bazalky a mixujte do hladka. Poté směs přelijte do hrnce a dejte na střední oheň. Postupně přidávejte polentu a míchejte špachtlí, nejlépe silikonovou nebo dřevěnou.
Mléko a polentu dobře promíchejte.
Do směsi přidejte koření podle chuti a sůl. Pokračujte v míchání.
Nepřestávejte polentu míchat a uvidíte, jak získává jedinečnou krémovou konzistenci. Nenechte ji příliš vyschnout, v případě potřeby přidejte mléko.
Vařte bez výmluv.
Jakmile zjistíte, že polenta je dostatečně krémová, přidejte kousky sýra (dle vaší chuti). Promíchejte, aby se sýr dobře rozpustil.
Na vrch přidejte vařené vejce a hodně sýra.
Toto jídlo vám bude chutnat.
Podávejte na talíři a ozdobte vařeným vejcem nakrájeným na kousky nebo na poloviny. Pokud chcete přidat více sýra, posypte jídlo strouhaným sýrem. Tuto chutnou, bílkovinovou a velmi sytou variantu si zamilujete. Zapomeňte tedy na předsudky a pusťte se do přípravy tohoto jídla podle podrobného návodu u vás doma.