Snídaně je jedním z nejdůležitějších jídel dne, protože právě v této době dodáváme tělu veškerou energii potřebnou pro zbytek dne a každodenní činnosti. Vyvážená a zdravá strava nejen pomáhá kontrolovat váhu, ale také předchází chronickým onemocněním, zlepšuje náladu a zvyšuje kognitivní schopnosti.
1. Nejen toast
Kromě tradičních toastů s rajčaty nebo marmeládou existuje celý svět možností pro experimentování. Pokud máte rádi sladké, nemusíte se ho vzdávat, protože existují i jiné možnosti. Jednou z nich je jablečný biscuit, který se snadno připravuje a je velmi doporučován díky vysokému obsahu bílkovin.
2. Vhodné pro osoby s celiakií a cukrovkou.
Kromě toho, že se jedná o poměrně neobvyklou variantu, která se připravuje bez větší námahy, vyniká tím, že je ideální pro zasycení bez pocitu viny.
Navíc je to skvělá alternativa pro lidi s cukrovkou, protože neobsahuje cukr, a pro lidi s celiakií, protože neobsahuje pšeničnou mouku.
3. Ingredience
- Dvě jablka
- Tři vejce
- Tři lžíce řeckého jogurtu
- Podle chuti: vanilkový extrakt, skořice nebo med
4. Postup
- Nejprve oloupejte jablka a nakrájejte je na kousky. Podle chuti je můžete také nastrouhat.
- V misce smíchejte jablka s vejci a řeckým jogurtem. Podle chuti můžete přidat vanilkový extrakt a sladidlo.
- Směs přelijte do formy vhodné do trouby a pečte při 190 °C asi 40–45 minut. Zda je koláč hotový, zkontrolujte špejlí – měla by být po vytažení čistá.