saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Česnekové máslo

Česnekové máslo je jedno z těch jídel, které máme vždy v ledničce nebo mrazáku. Je velmi jednoduché na přípravu, velmi chutné a má mnoho použití v kuchyni. Čtěte dál tento recept a dozvíte se, jak ho připravit.

Česnekové máslo je směs másla s česnekem a aromatickými bylinkami, které musí být vždy čerstvé, aby směs získala svou plnou chuť. Tentokrát jsme zvolili oregano, ale někdy používáme petržel, vždy plocholistou, která má mnohem výraznější chuť než kudrnatá.

Česnekové máslo

Tento recept je velmi jednoduchý: stačí všechny ingredience nasekat, ale aby se česnek dobře promíchal s máslem, nejprve ho rozmačkáme nebo nakrájíme na jemno. Množství česneku v tomto receptu je věc vkusu: dvě stroužky stačí, aby olej získal příjemnou česnekovou chuť, ale pokud máte rádi česnek, můžete přidat i tři. Záleží také na velikosti stroužků. V každém případě můžete ochutnat, jak to po rozdrcení chutná, a pak se rozhodnout, zda přidat ještě jeden stroužek, který předem rozdrťte, aby se dobře promíchal.

Pokud jde o druh oleje, můžete použít slaný olej, a pak nebudete muset přidávat sůl, ale pokud máte doma pouze neslaný olej, stačí přidat trochu soli, protože olej by měl být mírně slaný.

Česnekové máslo můžete uchovávat v lednici několik dní, ale aby vydrželo déle, je lepší ho dát do mrazáku a nakrájet na kousky pro použití.

Ochutnat ho můžete přímo na toastu nebo při přípravě grilovaného masa, zeleniny… Jsme si jisti, že pro něj najdete mnoho využití. Jedním z našich oblíbených způsobů použití je nakrájet bagetu, do zářezů natřít tenké plátky česnekového oleje a několik minut zapéct v troubě. Jsme si jisti, že vám ho budou vyrvat z rukou!

Česnekové máslo

Informace o receptu

  • Doba přípravy: 5 minut
  • Celkový čas: 5 minut (plus doba odležení v lednici)
  • Porce: 10, 150 g
  • Kategorie: předkrm
  • Typ kuchyně: španělská
  • Kalorická hodnota na porci (kcal): 91

Ingredience na česnekové máslo

  • 2 stroužky česneku
  • 10 g čerstvého oregana nebo petržele
  • 125 g másla pokojové teploty
  • ½ čajové lžičky soli (pokud používáte slané máslo, sůl přidávat nemusíte)

Jak připravit česnekové máslo

2 stroužky česneku nasekejte nebo protlačte lisem a 10 g čerstvého oregana, petržele nebo jiných aromatických bylinek podle chuti nakrájejte na jemno.

125 g másla pokojové teploty smíchejte s česnekem, oreganem a ½ lžičkou soli.

Máslo vyložte na kus potravinářské fólie. Vytvořte rolku o tloušťce asi 5 cm a konce uzavřete.

Před podáváním česnekové máslo vychlaďte v lednici nebo mrazáku.

Stručný popis přípravy

  1. Rozemlejte česnek a petržel nebo oregano.
  2. Rozemlejte tyto ingredience spolu s máslem.
  3. Rozložte česnekové máslo na potravinářskou fólii a vytvarujte rolku.
  4. Před podáváním vychlaďte v lednici.
Česnekové máslo
Přesunout se na začátek