Vejce pasta je příloha k chlebu, kterou lze připravit různými způsoby. Náš dnešní návrh je lehká pasta s přidaným jogurtem a koprem. Skvěle se hodí jak k čerstvému chlebu, tak k opečeným plátkům na toast.
Jak připravit vejce pastu?
Recept je hračka, a celé kouzlo spočívá v tom, že uvařené vaječné bílky nakrájíte na kostičky a žloutky se stanou součástí krémové pasty s přidaným majonézou a hustým řeckým jogurtem. Takto připravenou pastu stačí dochutit solí a pepřem a jemně nasekaný kopr dodá svěžest, aroma a barvu.
Tip: Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte do pasty lžičku ostré hořčice. Můžete také přidat jemně nakrájenou zelenou cibuli do vajec jako doplněk nebo místo kopru.
Recept:Vaječná pasta s koprem
Ingredience
- 4 vařená vejce natvrdo
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce hustého jogurtu
- 1 lžíce nasekaného kopru
- sůl, pepř
Způsob přípravy
- Příprava ingrediencíZ vajec vyjměte žloutky. Bílky nakrájejte na malé kostičky a žloutky rozmačkejte s majonézou a jogurtem.
- Příprava pastyDo majonézové směsi přidejte sůl, pepř a kopr. Přidejte nasekané vaječné bílky a promíchejte.