saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Tato vaječná pomazánka je ideální na sendviče a tousty. Je rychlá na přípravu.

Vejce pasta je příloha k chlebu, kterou lze připravit různými způsoby. Náš dnešní návrh je lehká pasta s přidaným jogurtem a koprem. Skvěle se hodí jak k čerstvému chlebu, tak k opečeným plátkům na toast.

Tato vaječná pomazánka je ideální na sendviče a tousty. Je rychlá na přípravu.

Jak připravit vejce pastu?

Recept je hračka, a celé kouzlo spočívá v tom, že uvařené vaječné bílky nakrájíte na kostičky a žloutky se stanou součástí krémové pasty s přidaným majonézou a hustým řeckým jogurtem. Takto připravenou pastu stačí dochutit solí a pepřem a jemně nasekaný kopr dodá svěžest, aroma a barvu.

Tip: Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte do pasty lžičku ostré hořčice. Můžete také přidat jemně nakrájenou zelenou cibuli do vajec jako doplněk nebo místo kopru.

Tato vaječná pomazánka je ideální na sendviče a tousty. Je rychlá na přípravu.

Recept:Vaječná pasta s koprem

Ingredience

  • 4 vařená vejce natvrdo
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hustého jogurtu
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • sůl, pepř

Způsob přípravy

  1. Příprava ingrediencíZ vajec vyjměte žloutky. Bílky nakrájejte na malé kostičky a žloutky rozmačkejte s majonézou a jogurtem.
  2. Příprava pastyDo majonézové směsi přidejte sůl, pepř a kopr. Přidejte nasekané vaječné bílky a promíchejte.
Tato vaječná pomazánka je ideální na sendviče a tousty. Je rychlá na přípravu.
Přesunout se na začátek