saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Vezměte cuketu a masovou paličku. Toto jednoduché jídlo chutná jako ambrosie.

Mezi mnoha způsoby přípravy karbanátků bez masa se tento vyznačuje jednoduchostí a nízkou cenou. Je to také skvělá varianta zeleninového oběda. Vše díky cuketám – zelenině, která se velmi dobře hodí na smažení.

Cukety z pánve

Vezměte cuketu a masovou paličku. Toto jednoduché jídlo chutná jako ambrosie.

Cuketa je skvělá surovina na smažené zeleniny. Ale jak vidíte, nejen to. Její skvělou reakci na smažení využíváme při přípravě těchto jednoduchých karbanátků.

Aby byly chutné a výživné, obalujeme je v sýrové strouhance. Smažené na pánvi jsou křupavé, vláčné a voňavé. Cuketa si zachovává vlhkost, což karbanátkům dodává zajímavý kontrast textur.

Cuketa s omáčkou

Podobné smažené cukety se podávají s česnekovou omáčkou na bázi jogurtu a smetany. Tyto téměř pravé karbanátky však můžete podávat v nejrůznějších variantách.

Ingredience

2 střední cukety

3 vejce

100 g strouhaného sýra (např. čedar)

Mouka a strouhanka na obalování

2 stroužky česneku

Sůl, pepř, tymián

Rozpuštěné máslo na smažení

Smažená cuketa

Vezměte cuketu a masovou paličku. Toto jednoduché jídlo chutná jako ambrosie.

Cuketu důkladně umyjte. Odřízněte konce a rozkrojte zeleninu na polovinu. Poté nakrájejte podélně na plátky o tloušťce 5-7 mm.

Plátky vyložte na prkénko a osolte z obou stran. Po několika minutách osušte papírovou utěrkou a lehce naklepejte paličkou na maso, poté dochuťte pepřem.

Cukety otočíme a postup opakujeme. Do misky rozbijeme vejce. Přidáme prolisovaný česnek a na jemné struhadle nastrouhaný sýr. Ochutíme a vše promícháme do homogenní vaječno-sýrové hmoty.

Na talíř nasypeme mouku a na druhý strouhanku. Cukety obalíme v mouce a poté pečlivě obalíme ve vejci a sýru, lehce přitlačíme. Na pánvi rozehřejeme rozpuštěné máslo.

Vezměte cuketu a masovou paličku. Toto jednoduché jídlo chutná jako ambrosie.
Přesunout se na začátek