Dokud trvá jahodová sezóna, stojí za to tyto sezónní plody v kuchyni využít na sto procent. Určitě vyzkoušejte tento šílený koláč bez pečení, který potěší křupavým čokoládovým základem, jemným piškotem a želé s jahodovým moussem. Lepší kombinaci si nelze představit. Podívejte se na recept na Philadelphia.
Dorty bez pečení jsou ideální volbou na léto. Obvykle se připravují rychle, snadno a hlavně bez zapnutí trouby. Příkladem takového dezertu je Philadelphia, která je ideální volbou pro horké dny. Její lehká, krémová konzistence skvěle osvěží a donutí vás sníst více než jeden kousek. Zmizí v mžiku, do poslední drobečky.
Obsah:
- Ingredience pro Filadelfii
- Recept na „Filadelfii“
Ingredience pro „Filadelfii“
„Filadelfie“ se skládá ze tří vrstev: čokoládového sušenkového základu, pěnového krému a želé s jahodovým moussem. V tomto receptu používáme jahody. Můžete je však nahradit malinami. Jaké suroviny potřebujete k přípravě tohoto dortu bez pečení?
Suroviny na základ:
- 280 g sušenek bez cukru;
- 350 g ořechovo-čokoládového krému, např.
Ingredience na pěnovou hmotu:
- 500 g smetany 36 %;
- 350 g řeckého jogurtu;
- 250 g vody;
- 50 g moučkového cukru;
- 1 balení jahodového želé.
Ingredience na želé s jahodovým moussem:
- 500 g vody;
- 500 g jahod;
- 2 balení jahodového želé.
Recept na Philadelphia
Chcete-li připravit Philadelphia, nejprve rozemlejte sušenky v mixéru. Můžete také nasypat rozemleté sušenky do sáčku a rozdrtit je válečkem nebo paličkou.
Rozemleté sušenky přesypte do misky a smíchejte s ořechovo-čokoládovým krémem. Poté formu o rozměrech 24 x 24 cm vyložte pečícím papírem. Na dno rovnoměrně rozložte sušenkovou čokoládovou hmotu.
V dalším kroku připravte pěnovou hmotu: nejprve rozpusťte želé ve vroucí vodě a nechte vychladnout. Poté nalijte smetanu do misky, přidejte moučkový cukr a šlehejte, dokud nevznikne hustý krém.
Poté přidejte řecký jogurt a vychladlé, ale neztuhlé želé. Vše vyšlehejte do hladké konzistence. Hotovou pěnovou hmotu nalijte na základnu pro dort bez pečení a vložte na hodinu do lednice.
30 minut před koncem chlazení dezertu připravte jahodové želé. Nasypte prášek ze dvou 250g balení do vroucí vody, promíchejte a nechte 30 minut vychladnout. Mezitím smíchejte jahody se zbývající vodou.
Na závěr přidejte k jahodovému moussu vychladlé, ale neztuhlé želé a vše přelijte na vrch Philadelphie. Dezert dejte do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe na celou noc.