Kapsaicin, který dává paprice z La Vera její charakteristickou barvu, se stane naším nejlepším spojencem v boji za „vnitřní lesk“ našeho organismu.
Říká se, že jsme to, co jíme, i když často se dozvídáme o vlastnostech některých potravin, které nás nechávají s otevřenou pusou.
Například paprika z La Vera, produkt, který se vyrábí v regionu La Vera (Extremadura) a který je tak oblíbený v naší kuchyni a má takové prospěšné vlastnosti, že dnes ho najdeme ve všech supermarketech.
Slova lékárníka Garcíi
Kromě toho, že dodává barvu a chuť našim pokrmům, může uzená paprika z La Vera, ať už sladká nebo pikantní, být naším nejlepším pomocníkem, když chceme detoxikovat, jak tvrdí doktor farmaceutických věd a dietolog.
„Paprika je vynikající detoxikační prostředek,“ tak začíná video, ve kterém odborník hovoří o některých výhodách tohoto koření, o kterých jste pravděpodobně nevěděli.
Jedna studie zjistila, že účastníci, kteří pravidelně konzumovali papriku, zdvojnásobili mechanismy, které náš organismus používá k ochraně před oxidací, volnými radikály, tedy před všemi škodlivými látkami.
O jakém množství papriky je řeč? „Vědci uvedli, že dvě až tři čajové lžičky týdně,“ vysvětluje dietolog s odkazem na tuto studii a ujišťuje, že existují i další studie, které zjistily, že pigment, který paprice dodává červenou barvu, nazývaný kapsaicin, „může také pomoci snížit hladinu cholesterolu a triglyceridů a dokonce být užitečný v prevenci rakoviny“, tvrdí odborník a ujišťuje, že vyvážená strava v kombinaci s paprikou může pomoci „dodat tělu lesk, aniž byste utráceli spoustu peněz za doplňky stravy“.