Ideální pro dlouhé víkendy.
Existují recepty, které si zamilujete na první ochutnání, a tento německý dort s broskvemi je jedním z nich. S nadýchaným základem, křupavou posypkou a přirozenou sladkostí broskví dosahuje dokonalé rovnováhy mezi jemností a strukturou.
Skvěle se hodí k šálku kávy nebo čaje a promění každou svačinu ve výjimečný okamžik. Nejlepší na tom je, že k jeho přípravě nemusíte být odborníkem na pečení. Díky jednoduchým ingrediencím a snadným krokům se tento dort stane jedním z receptů, které budete opakovat znovu a znovu.
Podívejte se na tento jednoduchý dort.
K přípravě tohoto receptu na německý dort s broskvemi budete potřebovat následující ingredience:
Na základ:
- 150 g změkčeného másla
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 150 g prosáté mouky s práškem do pečiva
- 200 g broskví (čerstvých nebo v sirupu, dobře odkapaných)
Na drobenku:
- 50 g studeného másla
- 50 g cukru
- 50 g běžné mouky
Ideální na svačinu.
První věc, kterou je třeba udělat při přípravě, je předehřát troubu na 180 °C. Kulatou formu o průměru 22–24 cm vymastěte máslem a vysypte moukou. V misce rozšlehejte změkčené máslo s cukrem do krémové konzistence.
Přidejte vejce jedno po druhém a po každém přidání dobře rozšlehejte. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto.
Nalijte směs do formy a uhlaďte povrch. Na povrch rozložte nakrájené broskve na plátky nebo kostky. Na drobenku: rukama smíchejte studené máslo, cukr a mouku, dokud nevznikne hrubá drobenka. Posypte ji na broskve.
Pečte v troubě 40–45 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde suchá a povrch nezíská zlatavou barvu. Nechte vychladnout před vyklopením z formy a váš lahodný německý koláč s broskvemi je připravený k víkendovému čaji.