saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Ideální domácí koktejl pro přirozenou stimulaci tvorby kolagenu

S příchodem teplých dnů se ovocné koktejly a smoothie opět stávají oblíbeným hydratačním, zdravým a osvěžujícím nápojem. Ve skutečnosti jsou skvělou volbou k snídani, svačině dopoledne nebo po obědě… A nejen to. Nahrazením sladkých nebo sycených nápojů přírodními koktejly nebo smoothie zajistíme svému tělu zdravou hydrataci, zejména před letní sezónou, bez zbytečného cukru a umělých přísad.

1. Pozitivní aspekty

Jedním z nejoblíbenějších koktejlů posledních týdnů je koktejlobsahující přírodní ingredience, jako je oves, skořice a mandle. Všechny tyto produkty obsahují živiny, jako je hořčík, vápník, fosfor a vitamín E, které jsou nezbytné pro tvorbu kolagenu a regeneraci buněk.

Ideální domácí koktejl pro přirozenou stimulaci tvorby kolagenu

2. Doporučeno po 60 letech

Podle odborníků začíná produkce kolagenu klesat přibližně ve věku 25–30 let. To vede mimo jiné ke ztrátě pružnosti, bolestem kloubů a problémům se zrakem.

Proto je více než doporučeno konzumovat potraviny obsahující kolagen, zejména lidem starším 60 let.

3. Potraviny obsahující kolagen

  • Oves. Bohatý na antioxidanty, které pomáhají zmírnit záněty a poškození buněk.
  • Skořice. Má protizánětlivé účinky, zlepšuje krevní oběh.
  • Mandle. Důležitý zdroj vitamínu E, který chrání pokožku před oxidačním poškozením způsobeným volnými radikály.
  • Pomerančový džus. Vysoký obsah vitamínu C, který zlepšuje tvorbu kolagenu a podporuje zdraví kardiovaskulárního systému.
  • Ananasový džus. Bohatý na vitamíny A, B a C, obsahuje minerální soli, vápník a draslík.

4. Postup

Ideální domácí koktejl pro přirozenou stimulaci tvorby kolagenu

Příprava tohoto koktejlu je velmi jednoduchá a nevyžaduje žádné zvláštní úsilí. Ideální doba pro konzumaci tohoto koktejlu bohatého na kolagen je během snídaně, aby se maximálně využily všechny jeho vlastnosti.

Ingredience

  • Sklenice vody
  • Šálek pomerančové šťávy
  • Šálek ananasové šťávy
  • Dvě čajové lžičky medu
  • Pět mandlí
  • Trochu mleté skořice

Příprava

  1. Vložte ovesné vločky a vodu do hrnce a vařte asi pět minut. Poté ovesné vločky nechte na mírném ohni a přidejte skořici.
  2. Směs přelijte do sklenice spolu s pomerančovým a ananasovým džusem. Přidejte med a mandle. Rozmixujte do hladka.
  3. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
Ideální domácí koktejl pro přirozenou stimulaci tvorby kolagenu
Přesunout se na začátek