saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Kuřecí pařátky v omáčce. Ideální recept pro zvýšení kolagenu

Jedním z nejmódnějších receptů jsou kuřecí pařátky v omáčce, jídlo, které jedli naši rodiče v dětství, bohaté na kolagen a které je dnes skutečnou delikatesou. Dnes si připravíme kuřecí pařátky v omáčce.

Dnes se tyto kuřecí nožičky prodávají v každém supermarketu a upřímně řečeno, jsou velmi levné a navíc mají spoustu prospěšných vlastností. Hlavní z nich je kolagen, prvek, který dnes často musíme doplňovat, protože jsme přestali jíst kosti, chrupavky a další ingredience, které dříve byly součástí každodenního jídelníčku. Proto doporučuji vždy zařadit do jídelníčku jídla jako madridské dršťky nebo dobrý kostní vývar jednou týdně, abyste získali dávku kolagenu.

Kuřecí pařátky v omáčce. Ideální recept pro zvýšení kolagenu

Ingredience

  • 1 balení kuřecích pařátů
  • Polovica cibule
  • Polovica zelené papriky
  • Polovica červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml rajčatové omáčky

Jak připravit kuřecí pařáty v omáčce

Kuřecí pařátky v omáčce. Ideální recept pro zvýšení kolagenu

1. Pařáty dobře omyjte, i když jsou čisté.

2. Vařte je 15 minut v tlakovém hrnci, nejlépe v kuřecím vývaru, ale můžete i ve vodě. Čas se počítá od okamžiku, kdy se objeví pára.

3. Po uvaření vyjměte a vývar si schovejte.

4. Na mírném ohni osmažte česnek, cibuli a jemně nakrájenou papriku po dobu 15 minut, aby vznikla dobrá omáčka.

5. Přidejte rajčatový protlak a pokračujte v vaření.

6. Přidejte kuřecí pařáty k osmažené zelenině a trochu vývaru, aby vznikla omáčka.

7. Vařte 5 minut a hotovo – recept na kuřecí pařáty v lahodné omáčce.

Kuřecí pařátky v omáčce. Ideální recept pro zvýšení kolagenu
Přesunout se na začátek