Jedním z nejmódnějších receptů jsou kuřecí pařátky v omáčce, jídlo, které jedli naši rodiče v dětství, bohaté na kolagen a které je dnes skutečnou delikatesou. Dnes si připravíme kuřecí pařátky v omáčce.
Dnes se tyto kuřecí nožičky prodávají v každém supermarketu a upřímně řečeno, jsou velmi levné a navíc mají spoustu prospěšných vlastností. Hlavní z nich je kolagen, prvek, který dnes často musíme doplňovat, protože jsme přestali jíst kosti, chrupavky a další ingredience, které dříve byly součástí každodenního jídelníčku. Proto doporučuji vždy zařadit do jídelníčku jídla jako madridské dršťky nebo dobrý kostní vývar jednou týdně, abyste získali dávku kolagenu.
Ingredience
- 1 balení kuřecích pařátů
- Polovica cibule
- Polovica zelené papriky
- Polovica červené papriky
- 2 stroužky česneku
- 200 ml rajčatové omáčky
Jak připravit kuřecí pařáty v omáčce
1. Pařáty dobře omyjte, i když jsou čisté.
2. Vařte je 15 minut v tlakovém hrnci, nejlépe v kuřecím vývaru, ale můžete i ve vodě. Čas se počítá od okamžiku, kdy se objeví pára.
3. Po uvaření vyjměte a vývar si schovejte.
4. Na mírném ohni osmažte česnek, cibuli a jemně nakrájenou papriku po dobu 15 minut, aby vznikla dobrá omáčka.
5. Přidejte rajčatový protlak a pokračujte v vaření.
6. Přidejte kuřecí pařáty k osmažené zelenině a trochu vývaru, aby vznikla omáčka.
7. Vařte 5 minut a hotovo – recept na kuřecí pařáty v lahodné omáčce.