Salát ze zelených fazolek s mladými bramborami, který se připravuje „na dvě minuty“ a liší se od běžného základního salátu.
Dijonská hořčice s intenzivní chutí, mírně pikantní a krémovou texturou se hodí ke všem druhům potravin, od bílého masa, červeného masa, těstovin, vajec až po vinaigrette, jak jsme ji připravili dnes.
Ingredience pro 4 osoby
- 500 g zelených fazolek
- 8 malých mladých brambor (400 g)
- 2 vejce
- ½ červené cibule
- 12 tenkých plátků sušeného masa
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce bílého vinného octa
- Olivový olej extra virgin
- Sůl
- 12 listů zelené cibule
- Petržel
Příprava
V hrnci zahřejte dostatečné množství vody. Když voda začne vřít, přidejte brambory a vejce, osolte. Po 10 minutách vyjměte vejce a brambory nechte ještě 10 minut vařit. Vejce oloupejte a odložte stranou. Brambory sceďte a odložte stranou.
Odstraňte konce zelených fazolek, rozkrojte je podélně na poloviny a poté na kousky o velikosti 3-4 cm. Zahřejte vodu v hrnci, vložte fazolky, osolte, přikryjte pokličkou a vařte 12-15 minut. Vodu slijte a odložte stranou.
Na vinaigrette dejte hořčici do misky, přidejte 4 lžíce olivového oleje a ocet. Nakrájejte jemně listy jarní cibulky, přidejte je a vše promíchejte ručním šlehačem.

Nakrájejte jemně listy jarní cibulky, přidejte je a vše promíchejte.
Fazole dejte do velké misky. Brambory (oloupané nebo neoloupané) nakrájejte na 4 plátky a přidejte do misky. Červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky a přidejte do misky. Dochuťte, zalijte zeleninu vinaigrette a opatrně promíchejte.