Využijte letošní léto k tomu, abyste projevili svou „gurmánskou“ stránku a připravili si jedno z následujících jídel, která jsou ideální pro nadcházející měsíce.
V létě máme chuť na osvěžující a pokud možno jednoduché recepty. Většina obyvatel České republiky obvykle sáhne po klasických jídlech, jako je gazpacho nebo salát. Svět gastronomie nám však nabízí více alternativ, jak vystoupit ze své komfortní zóny a trochu inovovat v kuchyni, a to díky pokrmům, jako je tento zdravý recept, který byl ve své době „trendem“.
Proteinový čokoládový mousse
Čokoládový mousse je dezert, na kterém se snadno vytvoří závislost, i když by se měl konzumovat s mírou. Odbornice na výživu se se svými sledujícími podělila o proteinovou a zdravou variantu. Podle jejích slov se navíc dá jíst „každý večer“.
Ingredience
- 1 vejce
- 1 sklenice mléka
- 1 šálek čokoládového proteinu
- 1 lžíce 100% čistého odtučněného kakaového prášku
Jak připravit proteinový čokoládový mousse
- Smíchejte vejce s mlékem, čokoládovým proteinem a kakaovým práškem. Rozmixujte mixérem, aby se všechny ingredience dobře emulgovaly.
- Vložte směs do mikrovlnné trouby a zahřívejte po dobu 3 minut. Poté vložte do lednice, aby vychladla.
Tatarák z tresky
Treska je velmi ceněná surovina ve španělské kuchyni, ze které lze připravit jídla, jako je toto, oblíbené v aragonské kuchyni. Kromě toho je ideální i pro další pokrmy.
Níže vám ukážeme recept na tatarák z tresky, který na svých stránkách sdílí značka domácích spotřebičů MasterPro. Připravuje se ve čtyřech jednoduchých krocích.
Ingredience
- 500 g rozmražené tresky
- 4 zralá rajčata
- 25 g hořčice
- 25 g kečupu
- 50 g cibule
- 25 g nakládaných okurek
- 25 g kapar
- Sůl
- Olivový olej
- Salát
- Černé olivy
Jak připravit tartar z tresky
- Rajčata opláchneme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Odstraníme také dužinu.
- Do samostatné misky přidáme hořčici, kečup, nakládané okurky, kapary a cibuli. Všechno musí být nakrájené na malé kousky. Promícháme a přendáme do velké formy, aby tartar získal tvar.
- Poté nakrájíme tresku na malé kousky a rozložíme na směs. Navrch přidáme trochu extra panenského olivového oleje.
- Opatrně sejmeme formu a přidáme trochu salátu a černých oliv.
Zeleninový poké s krevetami v česnekové omáčce
Poké se u nás objevil před několika lety a zůstal navždy. Toto tradiční havajské jídlo lze připravit z jakýchkoli ingrediencí, aby mělo individuální chuť.
Ingredience
- Krevety v česnekové omáčce
- Voda
- Kukuřice
- Okurka
- Avokádo
- Cherry
- Rukola
- Chia
- Sezam
- Sklenice vařené basmati rýže
Jak připravit poké se zeleninou a krevetami s česnekem
- Nejprve nakrájejte cherry rajčata, okurku a avokádo.
- Krevety s česnekem restujte 2 minuty.
- Basmati rýži ohřejte v mikrovlnné troubě po dobu 3 minut avložte do misky, protože bude tvořit základ pokrmu.
- Na rýži dejte kukuřici, rukolu, okurku, cherry rajčata a avokádo.
- Přidejte krevety.
- Na závěr posypte chia semínky, sezamem a pepřem.
Asaí bowl
Dalším receptem, který se v České republice těší velké oblibě, je asaí bowl, populární pokrm z Brazílie, který v Zaragoze můžete ochutnat v některých kavárnách.
Ingredience
- 1 dužina acai
- 1 zmrazený banán
- Půl sklenice zmrazených borůvek
- Trochu rostlinného mléka
- Náplň podle chuti
Jak připravit acai bowl
- Rozmixujte dužinu acai, zmrazený banán, borůvky a rostlinné mléko do požadované konzistence.
- Směs nalijte do misky a přidejte přísady podle chuti. Může to být granola s vaším oblíbeným ovocem. „Já jsem použila banán, borůvky, jahody a domácí granolu,“ vysvětluje tvůrkyně obsahu.
Ovocný jogurt s arašídovým máslem
Na závěr vám ukážeme nápad na snídani, která se skládá z kelímku jogurtu s ovocem a arašídovým krémem od tvůrkyně obsahu Mariale Briceño a je ideální pro energický start do dne.
Ingredience
- Jogurt
- Arašídový krém
- Banán
- Borůvky
- Jahody
- Granola
Jak připravit řecký jogurt s arašídovým krémem
- Do misky dáme řecký jogurt a na něj granolu, nakrájený banán, borůvky a jahody, také nakrájené.
- Přidáme lžíci arašídového krému.