saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Doktor medicíny: „Každodenní konzumace zelených banánů může snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku.“

Banány jsou jedním z nejrozšířenějších druhů ovoce v naší zemi , protože je můžeme najít prakticky po celý rok. Jsou také vhodné k jídlu na cestách, snadno se přepravují a jsou hygienické, protože se dají oloupat rukama, aniž by se ušpinily.

V dnešní době existuje mnoho způsobů, jak banány konzumovat: celé, ve smoothie, zmrzlině, džusu, ovocných salátech a dokonce i sušené. Poslední varianta se v posledních týdnech stala virální díky sociálním sítím, protože banány koncentrují více svých živin a vlastností .

Doktor medicíny: „Každodenní konzumace zelených banánů může snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku.“

Charakteristika

Podle údajů specializovaného portálu , mezi jeho výhody patří následující :

  • Kontrola hmotnosti . Pomáhá snížit chuť k jídlu, protože je bohatý na vlákninu, která prodlužuje dobu trávení potravy.
  • Prevence svalových křečí . Je bohatý na draslík a hořčík, minerály důležité pro elektrickou vodivost, svalové kontrakce a regeneraci.
  • Zlepšuje duševní zdraví . Obsahuje tryptofan, aminokyselinu, která se podílí na tvorbě hormonů, které zlepšují náladu a pomáhají uvolnit se.
  • Zabraňuje předčasnému stárnutí . Je to proto, že toto ovoce je bohaté na vitamín C, který podporuje tvorbu kolagenu v těle. Pomáhá také zabránit stárnutí kožních buněk a tvorbě vrásek.
  • Zlepšuje trávení . Může pomoci zmírnit pálení žáhy a zabránit vzniku žaludečních vředů, protože obsahuje látku zvanou leukocianidin.
  • Zlepšuje metabolismus . Je bohatý na živiny a obsahuje vitamíny B6, které jsou důležité pro správný metabolismus.

Vezměte v úvahu

Doktor medicíny: „Každodenní konzumace zelených banánů může snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku.“

Ačkoli jsme zvyklí vidět žluté banány v supermarketech , ve skutečnosti existují různé odrůdy banánů, včetně červených, fialových, modrých a dokonce zelených . Ty poslední obsahují obzvláště vysokou hladinu rezistentního škrobu, který je velmi prospěšný pro střevní mikroflóru.

Jak vysvětlil na sociálních sítích doktor, odborník na obezitu, cukrovku a metabolismus, po konzumaci se tento nestravitelný sacharid dostává do tlustého střeva, kde je fermentován všemi prospěšnými bakteriemi a podporuje produkci krátkých mastných kyselin.

„Díky vysokému obsahu rezistentního škrobu může každodenní konzumace zelených banánů snížit riziko vzniku kolorektálního karcinomu,“ uvedl odborník.

Doktor medicíny: „Každodenní konzumace zelených banánů může snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku.“
Přesunout se na začátek