Doma si můžeme připravit skvělou alternativu ke zmrzlině z obchodu, která je většinou průmyslovým výrobkem, a přitom mnohem zdravější. Představujeme vám několik receptů na domácí zmrzlinu a nanuky, převážně na bázi různých druhů ovoce.
V létě je každý čas vhodný na to, abyste si vychutnali osvěžující zmrzlinu. Pokud si ji připravíte doma, bude mnohem zdravější a výživnější a, jak uvidíte níže, její příprava je velmi rychlá. Stačí jen trochu trpělivosti a počkat, až zmrzne – tento proces lze výrazně zkrátit použitím zmrzlinovače – a můžete si vychutnat skutečného krále této roční doby.
Výhodou domácí zmrzliny je, že neobsahuje nasycené tuky, umělá aditiva a přidaný cukr. Mražené ovoce je hlavní ingrediencí mnoha z těchto zdravějších variant. Banány, mango, jahody nebo kiwi se stávají základem krémových a přirozeně sladkých dezertů. Kombinujeme je s jogurtem, mlékem, rostlinnými nápoji… a výsledkem je krémová a neodolatelná směs. Můžete je osladit trochou agávového sirupu nebo stévie.
Můžete přidat semínka, kakao, koření, aromatické bylinky, sušené ovoce a další ingredience, které jim dodají zvláštní chuť. Jsou také skvělou volbou pro lidi s intolerancí nebo speciálními dietami, protože se snadno připravují bez laktózy, lepku nebo jsou 100% veganské. Navíc žádný z receptů, které vám níže nabízíme, nezabere moc času, takže už nemáte žádnou výmluvu, abyste si nemohli vychutnat zmrzlinu, když teploty stoupají.