saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Expert na bezpečnost potravin varuje před chybou, kterou lidé dělají při konzumaci mandarinek: „To je ta nejzdravější část.“

Mandarinky patří k nejoblíbenějším druhům ovoce v našich ovocných koších, zejména v zimních měsících.

I když jejich sezóna již skončila, chceme zvlášť zmínit mandarinky, jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce v košících s ovocem, který konzumuje mnoho obyvatel České republiky. Navíc se jedná o produkt s mnoha výhodami a prospěšnými vlastnostmi pro organismus. Je bohatý na vitamín C, obsahuje antioxidanty a je ideální pro přípravu originálních pokrmů, jako je tento bezlepkový piškot, který lze připravit ve fritéze.

Expert na bezpečnost potravin varuje před chybou, kterou lidé dělají při konzumaci mandarinek: „To je ta nejzdravější část.“

Když mandarinky jíme samostatně, postupujeme takto: oloupeme je a rozdělíme na kousky, které budeme jíst. Populace se však dělí na dvě skupiny. Jedni odstraní bílé vlákna, která mohou být uvnitř. Druhí je naopak neodstraňují a jedí je spolu s mandarinkou.

Expertka na bezpečnost potravin ve videu varovala první skupinu. Podle ní jsou tyto vlákna prospěšné pro zdraví. Uvádí následující důvody.

Vlákna z mandarinek jsou prospěšná pro zdraví

Expertka na bezpečnost potravin. Vysvětluje důvody, proč bychom měli dát druhou šanci bílým vláknům v mandarinkách – části ovoce, kterou mnoho lidí odmítá jíst.

Bílá vlákna a nitky v mandarinkách jsou „albedra“, která je „nejzdravější částí mandarinky“. Odhaluje, že „obsahují až 20krát více fenolických sloučenin než plátky, které jsou antioxidanty, a vysoký obsah pestiny, což je vláknina snižující hladinu LDL cholesterolu v krvi“.

Existují dvě skupiny lidí: ti, kteří tyto vlákna z mandarinek odstraňují, a ti, kteří to nedělají. Po vysvětlení výhod této části ovoce video končí doporučením: „Jezte je.“

Totéž platí pro banány

Expert na bezpečnost potravin varuje před chybou, kterou lidé dělají při konzumaci mandarinek: „To je ta nejzdravější část.“

Mandarinky nejsou jediným ovocem, které obsahuje vlákninu, která může být pro některé lidi nepříjemná. Banány také obsahují tyto malé vlákna a stejně jako v případě prvního produktu existují lidé, kteří je z ingredience odstraňují.

Jak vysvětlujeme v tomto článku, vláknina z banánů je prospěšná pro zdraví. Obsahuje živiny jako vápník a vitamín C. Najdete v ní také hořčík, draslík a antioxidanty. Dáte těmto malým vláknům, které se nacházejí ve vašem oblíbeném ovoci, druhou šanci?

Expert na bezpečnost potravin varuje před chybou, kterou lidé dělají při konzumaci mandarinek: „To je ta nejzdravější část.“
Přesunout se na začátek