Tyto způsoby použití avokáda jsou velmi originální a mohou být skvělým doplňkem toho nejlepšího menu, abyste si mohli vychutnat jeho chuť a texturu.
Avokádo je ovoce, které se dá jíst na různé způsoby, a je jedním z nejoblíbenějších letních produktů, protože je velmi svěží a má jedinečnou texturu. Díky svým obrovským přínosům pro srdce, pokožku a zdraví střev může být jeho umírněná konzumace prospěšná pro zdraví.
Díky své univerzálnosti může avokádo být hlavní ingrediencí chutných pokrmů v každém ročním období, kromě klasických salátů a avokádových pokrmů. Kromě toho, abyste se odklonili od tradiční lžíce s olivovým olejem a citronem, nabízíme vám několik nápadů pro experimentování v kuchyni.
5 inovativních receptů s avokádem
- Sendvič s avokádem
Tento recept je jednoduchý a rychlý, protože k jeho přípravě stačí dva plátky celozrnného chleba a několik ingrediencí, které mu dodají více chuti a vytvoří zdravou svačinu. Chcete-li připravit dokonalý sendvič, nakrájejte avokádo na silné plátky a kombinujte je s různými druhy zeleniny a kořením.
Toto ovoce můžete kombinovat s citronem a trochou pepře, s pečeným mangem a semínky, s vejcem pošírovaným v osolené vodě a kapkou olivového oleje nebo s rajčaty a bazalkou.
- Těstoviny s avokádovou omáčkou
Ingredience
- 2 zralá avokáda
- 1/2 šálku čerstvých lístků bazalky
- 1 šálek cherry rajčat
- 1/2 šálku kukuřičných zrn
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- Semínka
- 1 balení těstovin podle výběru (talioni, mostacoli atd.)
- 1 čajová lžička mořské soli a čerstvě mletého černého pepře, olej a ocet
- 1/3 šálku olivového oleje.
Příprava:
Uvařte těstoviny a rozmixujte bazalku s avokádem a česnekem s kořením, poté přidejte smetanu a ostatní ingredience k těstovinám před podáváním.
- Zelené vafle se špenátem a avokádem
Připravte si typické těsto na vafle se špenátem s mlékem, vejci a moukou a poté připravte náplň z avokáda, cherry rajčat a bazalky. Pro větší konzistenci můžete přidat vejce pošírované.
- Salát z avokáda a pomeranče s mandlemi
Smíchejte římský salát, pomeranč, avokádo, sušené brusinky, mandle a cukr na karamelizaci. Dochutíme vinaigrette z olivového oleje, hořčice, medu, jablečného octa, pomerančové šťávy, citronové šťávy, soli a černého pepře.
- Avokádo s vejcem a uzeným lososem
Ingredience
- 4 avokáda
- 100 g uzeného lososa
- 8 vajec
- černý pepř
- mletý pepř (chili)
Příprava
Předehřejte troubu na 180 °C. Poté rozpůlte avokádo a vyjměte pecku. Poloviny rozložte na plech s dostatečným odstupem a do prohlubně po pecce vložte kousek uzeného lososa.
Na něj položte žloutek, který jste předtím oddělili od bílku, a posypte vejce špetkou soli a černého pepře. Poté vložte do trouby na 15-20 minut. Po uplynutí této doby přidejte mletý pepř a podávejte jídlo horké.