saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Nastrouhejte na struhadle a přidejte do okurkového salátu. K klasické verzi se už nikdy nevrátíte

Osvěžující okurkový salát je jedinečná letní pochoutka. Pokud ho obohatíte o jednu charakteristickou ingredienci, bude ještě chutnější. Vyzkoušejte ho jednou a k klasické verzi se už nikdy nevrátíte.

Okurkový salát nemá konkurenci

Okurkový salát je známá a oblíbená příloha k obědu. Pokud vás jeho klasická verze omrzela, můžete jeho chuť velmi snadno změnit. Někdy stačí jedna ingredience, aby získal zcela nový charakter.

Tento jednoduchý salát je ideální pro letní obědy. Skvěle se hodí k pečenému masu, kotletám, míchaným vejcím i zeleninovým karbanátkům.

Mizérie v novém provedení

Nastrouhejte na struhadle a přidejte do okurkového salátu. K klasické verzi se už nikdy nevrátíte

Mizérie je absolutní klasika. Jeden z nejjednodušších a nejoblíbenějších salátů. Lze tento recept nějak ozvláštnit? Ukazuje se, že ano. Skvělý nápad je přidat do něj trochu česneku. Tato výrazná přísada se skvěle hodí k ostatním ingrediencím.

Seznam ingrediencí:

  • 3 okurky
  • 200 ml smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Jak připravit mizérii s česnekem?

Nakrájejte okurky na kolečka, posypte solí a nechte čtvrt hodiny odležet. Během této doby pustí šťávu. Tu slijte, aby salát nebyl vodnatý a nechutný.

Připravte omáčku. Do misky nalijte smetanu a přidejte stroužek česneku nebo ho prolisujte lisem. Nalijte omáčku na okurky a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Dobrou chuť!

Nastrouhejte na struhadle a přidejte do okurkového salátu. K klasické verzi se už nikdy nevrátíte
Přesunout se na začátek