saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Na pánvi rostou jako bláznivé a jsou měkké. Japonské palačinky – hit k snídani

Dnes máme recept, který si získá všechny milovníky sladkých snídaní a svačin. Vždyť všichni milujeme palačinky, všichni milujeme lívance. Tento recept kombinuje obojí a vytváří tak dokonalé a nadýchané jídlo. Jak připravit japonské palačinky? Je to mnohem jednodušší, než si myslíte.

Palačinky po japonsku jsou stejně nadýchané jako malé kotě nebo dětská deka. Když však pomyslíme na nadýchané palačinky, napadnou nás spíše americké pancake, které ve srovnání s japonskými palačinkami vypadají přinejmenším tenké a ploché. Jak připravit tyto kultovní palačinky? Je to velmi jednoduché a nezabere to moc času. Velmi důležitá je pěna z bílků – musí být pevná, jako atmosféra po volbách. A samozřejmě pánev – plochá, bez vysokých okrajů, jako na běžné palačinky, nebude tou nejlepší volbou.

Japonské palačinky. Tak nadýchané a měkké jste ještě neochutnali.

Na pánvi rostou jako bláznivé a jsou měkké. Japonské palačinky – hit k snídani

Ingredience:

  • 100 g pšeničné mouky, nejlépe jemně mleté,
  • 60 ml teplého mléka,
  • asi 30 g rozpuštěného másla,
  • 3 střední žloutky,
  • 15 g cukru,
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva,
  • 1 čajová lžička vanilkové pasty nebo vanilkového extraktu,
  • pěna: 6 bílků, 60 g cukru, špetka soli.

Japonské palačinky – způsob přípravy:

  1. Začněte přípravou pěny z bílků. Vlejte je do čisté suché mísy, přidejte špetku soli a šlehejte mixérem na vysokou rychlost, dokud nevznikne hustá pěna. Poté postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud pěna nezačne lesknout.
  2. Do jiné misky nalijte žloutky, přidejte mléko, máslo, cukr a vanilin. Vše rozšlehejte a přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ještě jednou rozšlehejte, ale jen do té doby, než se ingredience spojí.
  3. Do těsta postupně přidávejte vaječnou pěnu a opatrně míchejte, aby pěna neztratila svou konzistenci.
  4. Připravte si pánev, nejlépe hlubokou, a lehce ji potřete například máslem nebo rozpuštěným máslem. Hlubokou lžící nakládejte na horkou pánev porce těsta na palačinky a smažte na mírném ohni pod pokličkou, aby palačinky vyrostly a propečly se uvnitř.
Na pánvi rostou jako bláznivé a jsou měkké. Japonské palačinky – hit k snídani
Přesunout se na začátek