Jedná se o ovoce, které se obvykle používá v cukrářských výrobcích jako ozdoba.
Svět cukrářských výrobků a pečiva je obecně jedním z nejoblíbenějších pro gurmány a také jedním z nejrozsáhlejších z hlediska nápadů na přípravu. Existují tradiční recepty, jako je filos, katalánský krém, coca de Sant Joan nebo brazo de gitano. Existují vedle nich i mezinárodnější pokrmy, jako je čokoládový brownie.
Někdy se k základnímu receptu přidávají další suroviny, které se často používají jako ozdoba a aby dezert vypadal atraktivněji. Některým z nich však stojí za to věnovat větší pozornost a dát jim šanci, aby si podmanily naše chuťové buňky.
Zlatá bobule, ovoce, které se vždy odstraňuje z dezertu
Tento odborník nám pověděl o physalis, lépe známém jako „zlatá bobule“. Jak vysvětluje, jedná se o ovoce s „přirozenou“ slupkou, uvnitř které se skrývá jakási žlutá cherry rajčátka s chutí kombinující kyselost a sladkost. Má úžasnou kyselost v kombinaci s vynikající sladkostí.
Nikdo mu nikdy nevěnoval pozornost. Hovoří také o jeho původu, který přisuzuje Jižní Americe, ačkoli se pěstuje i v naší zemi.
Ve skutečnosti má tento produkt v závislosti na zemi různé názvy. Například v Kostarice a Kolumbii se mu říká uchua, zatímco v jiných zemích, jako je Ekvádor, uvilla. V Bolívii se mu říká chipito. Kromě toho se vyznačuje vysokým obsahem vlákniny, antioxidantů a železa.
Tento druh ovoce se často používá v pokrmech, jako jsou čokoládové brownies nebo koláče. Jsou lidé, kteří ho nejí, ale začněte mu věnovat trochu více pozornosti a zkuste ho.