saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Jak chutnají nugety z kedlubnu s citronovou omáčkou

Naše nugety z kedlubnu jsou vegetariánskou variantou klasických kuřecích nuget, jen bez masa. Máte chuť? Tak je vyzkoušejte!

Všichni znají kuřecí nugety, ale už jste někdy ochutnali nugety z kapusty? Nebudeme předbíhat, ale tvrdíme, že varianta ze zeleniny je ještě chutnější. Chcete se přesvědčit sami? Pak připravte tyto křupavé nugety z kapusty.

Jak snadno proměnit kedlubnu na křupavé nugety

Není nutné jíst vždy maso, že? Proto dnes připravíme křupavé nugety z kostiček kedlubny místo kuřecího masa. Obalené křupavou a pikantní strouhankou z strouhanky a parmazánu se tato zelenina promění v předkrm extra třídy, jehož příprava je navíc velmi jednoduchá.

Na nugety očistěte kedlubnu a nakrájejte ji na rovnoměrné kostky. Poté je obalte v trojobalu z strouhanky, strouhaného parmazánu a koření, jako je muškátový oříšek a paprika. Poté je osmažte na pánvi s rozpáleným olejem do křupava.

Malá rada: pokud chcete ušetřit tuk a kalorie, můžete nugety upéct v troubě nebo fritéze po dobu asi 20 minut. Aby se propečly rovnoměrně, je třeba je v polovině pečení jednou otočit.

Nugety z kedlubnu jsou obzvláště chutné, pokud je podáváte s omáčkou. My ho připravujeme z přírodního jogurtu, trochy citronové šťávy a kůry, soli a pepře. Jeho svěží chuť se skvěle hodí ke kedlubnu. Ale dobře se k nim hodí třeba i česneková omáčka.

Nugety z kedlubnu můžete jíst jako předkrm před televizí nebo jako lehkou večeři. Zkuste je ale ještě teplé jako náplň do salátu nebo jako přílohu k hranolkám nebo bramborové kaši k obědu. Chutnají i těm nejvybíravějším gurmánům.

Jak chutnají nugety z kedlubnu s citronovou omáčkou

Krokety z kedlubnu

Doba přípravy: 35 minut

Celková doba: 35 minut

Porce: 2

Ingredience

Na nugety:

  • 2 střední kedlubny
  • sůl podle chuti
  • 2 lžíce mouky
  • 2 vejce
  • 80 g strouhanky
  • 50 g čerstvého strouhaného parmazánu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • pepř podle chuti
  • olej na smažení

Na omáčku:

  • 150 g přírodního jogurtu
  • 1/2 bio citronu, kůra a šťáva
  • 1 lžička medu
  • sůl a pepř

Příprava

  • Očistěte zelí a nakrájejte ho na kostky stejné velikosti, asi 2 cm silné.
  • Kousky vařte v hrnci s mírně osolenou vodou asi 5–7 minut, dokud nezměknou. Opláchněte je studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
  • Připravte si talíře na obalování. Na první talíř nasypte mouku, na druhý rozšlehané vejce a na třetí strouhanku smíchanou s nastrouhaným parmazánem, paprikou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  • Kohlrabi nejprve obalte v mouce, poté v vejci a nakonec ve směsi strouhanky a parmazánu. Obal dobře přitlačte.
  • Na pánvi rozehřejte olej a nugety osmažte ze všech stran dozlatova. Alternativně je můžete upéct v předehřáté troubě při teplotě 200 °C na plechu vyloženém pečícím papírem, asi 20 minut. Po polovině doby pečení nugety otočte.
  • Mezitím smíchejte všechny ingredience na omáčku.
  • Hotové kapustové nugety podávejte s omáčkou.
Jak chutnají nugety z kedlubnu s citronovou omáčkou
Přesunout se na začátek