saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Jak skladovat ředkvičky? Mnozí na to zapomínají a už po 3 dnech je musí vyhodit

Často kupujeme celý svazek ředkviček, použijeme 2 kusy na sendvič a zbytek dáme do ledničky. Pokud v ledničce není místo, ředkvičky skončí v košíku na stole. Po 3 dnech je taková zelenina suchá, měkká a nevhodná ke konzumaci.

Při správném skladování zůstane čerstvá až 2 týdny.

Ředkvičky vydrží v klidu až 14–16 dní. Stačí jen zajistit vhodné podmínky skladování. Především je nutné odtrhnout listy, bez nich se mnohem lépe vejdou do lednice. Listy můžete použít do salátu, přeměnit na pesto nebo přidat do polévky.

Jak skladovat ředkvičky v lednici?

Jak skladovat ředkvičky? Mnozí na to zapomínají a už po 3 dnech je musí vyhodit

Pokud máte v lednici málo místa, připravte si malou nádobu s vodou. Namočte do ní ředkvičky asi do poloviny a nezapomeňte vodu pravidelně měnit. Nádobu nezakrývejte fólií ani víkem – v tomto případě cirkulace vzduchu zabrání hromadění vlhkosti.

Můžete také použít patent na skladování rukoly a podobným způsobem obložit ředkvičky papírovými utěrkami nasáklými vodou. Poté můžete krabici uzavřít, aby utěrky déle zůstaly vlhké. Krabici s ředkvičkami vložte do spodní přihrádky ledničky, kde je nejnižší teplota.

Čerstvá ředkvička mimo lednici

Jak skladovat ředkvičky? Mnozí na to zapomínají a už po 3 dnech je musí vyhodit

 

Pokud je lednice plná a nevejde se do ní ani jedna krabička s ředkvičkami, je třeba se zachránit jiným způsobem. Na pomoc přichází v kuchyni nepostradatelný a naprosto multifunkční sáček se zipem. Očištěnou ředkvičku vložte do pevně uzavřeného sáčku a odložte na chladné místo, například do sklepa. Sáček zabrání ztrátě vlhkosti a ředkvička zůstane čerstvá i po dobu 2 týdnů.

Bohužel v bytě v činžovním domě tento trik nefunguje. Je nutné suché a chladné místo. Vysoká teplota a sluneční záření urychlují proces hniloby. Pokud nemáte vhodné podmínky pro skladování čerstvé ředkve, uzavřete ji do sklenic. Můžete připravit jednoduchý octový nálev nebo ředkvičky zalít slaným nálevem – stejně jako u nakládaných okurek.

Jak skladovat ředkvičky? Mnozí na to zapomínají a už po 3 dnech je musí vyhodit
Přesunout se na začátek