saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Vezměte slupku z melounu a nastrouhejte ji. Tento recept si zaslouží zlatou medaili.

Vyhazujete slupku z melounu? To je velká chyba. Lze ji využít jednoduchým a chutným způsobem. Vyzkoušejte to jednou a tento recept si navždy zapíšete do svého zápisníku.

Co dělat se slupkou z melounu?

Léto a teplé dny vybízejí k osvěžujícím nápojům. V tomto období je obzvláště oblíbený meloun. Věděli jste, že slupka tohoto ovoce tvoří až 30 % jeho celkové hmotnosti? Vzhledem k tomu, že nás při nákupu stojí tolik, je škoda ji vyhazovat do koše.

Mnoho lidí neví, co s melounovou slupkou dělat. Právě pro ně je určen následující recept. Slupku nastrouhejte na struhadle a přidejte několik jednoduchých ingrediencí. Chuť ovoce vás bude těšit dlouhé dny.

Vezměte slupku z melounu a nastrouhejte ji. Tento recept si zaslouží zlatou medaili.

Každý rok připravuji takové okurky na zimu. Jsou dokonce lepší než nakládané.

Druhý život pro slupky melounu

V tomto receptu slupky melounu nevyhazujeme. Nepoužíváme je ani jako hnojivo. Nastrouhejte zbytky ovoce na struhadle a uzavřete do sklenic. Návod na přípravu těchto lahůdek a seznam ingrediencí najdete v textu níže.

Ingredience

vodní meloun o hmotnosti asi 2,5 kg

2 citrony

250 g cukru

1 čajová lžička skořice

Recept na karamelizovanou vodní melounovou slupku krok za krokem

Vodní meloun nakrájejte na malé kousky. Oddělte dužinu od slupky a odložte stranou. Vnitřní část slupky (bez vnější části) nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhanou slupku dejte do hrnce.

Jeden citron důkladně umyjte. Žlutou část slupky nastrouhejte do hrnce s melounem. Poté rozkrojte ovoce na polovinu, vymačkejte z něj šťávu a přidejte k ostatním ingrediencím.

Do hrnce nasypte 250 g cukru. Ingredience promíchejte. Nádobu zakryjte a odložte na 15-20 minut.

Vezměte slupku z melounu a nastrouhejte ji. Tento recept si zaslouží zlatou medaili.

Dužinu melounu sceďte přes cedník do samostatné misky. Do získané šťávy vymačkejte šťávu z druhého citronu. Poté tekutinu přeceďte přes síto. Zbytky dužiny ze síta přendejte do hrnce s nastrouhanou kůrou a šťávu odložte do lednice k pití.

Hrnec s kůrou postavte na sporák a přiveďte k varu. Seberte pěnu, která se nahromadí na povrchu. Přidejte 1 čajovou lžičku skořice, promíchejte a vařte ještě asi 45 minut.

Po uplynutí této doby přendejte hmotu do čistých a suchých sklenic. Uzavřete víčky a nechte vychladnout. Melounový džem podávejte k sendvičům, palačinkám nebo sladkým lívancům.

Vezměte slupku z melounu a nastrouhejte ji. Tento recept si zaslouží zlatou medaili.
Přesunout se na začátek