Karbanátky patří k klasickým pokrmům české kuchyně. Milují je všichni, protože jsou chutné a snadno se připravují na rychlý oběd. Aby byly ještě chutnější, stojí za to je obohatit jednou lžící nečekané ingredience. Co přidat do mletého masa, aby bylo ještě chutnější a šťavnatější? Seznamte se s nejlepším receptem na domácí karbanátky s máslem.
Co přidat do karbanátků, aby byly chutnější?
V tomto jednoduchém receptu na karbanátky se přidává jedna ingredience, která je činí ještě chutnějšími než ty připravené podle tradičního receptu. Do mletého masa na domácí karbanátky stojí za to přidat jednu lžíci másla. Díky tomuto doplňku budou karbanátky šťavnaté a měkké. Máslo se ideálně hodí k mletému masu a ostatním ingrediencím, dodává jim příjemnou chuť a aroma. Nejlepší je měkké máslo, proto ho nezapomeňte včas vyndat z ledničky.
Jak připravit kotlety z mletého masa s máslem?
Recept na chutné kotlety z mletého vepřového masa s přídavkem másla je velmi jednoduchý. Jeho výhodou je, že příprava mletého masa a smažení kotlet zabere relativně málo času. Oběd bude hotový za půl hodiny. Díky tomu, že všechny ingredience jsou v obchodech k dostání po celý rok, můžete tento recept používat velmi často.
Jak připravit kotlety z mletého masa s přidaným máslem? Stačí si vybrat tento recept a postupovat podle něj krok za krokem. Chutné domácí kotlety z mletého masa s máslem se povedou na první pokus a budou chutnat všem.
- 1. krok – namočte housky do mléka
- 2. krok – osmažte cibuli
- 3. krok – smíchejte mleté maso s cibulí, houskami, máslem a ostatními ingrediencemi
- 4. krok – vytvarujte karbanátky a obalte je strouhankou
- 5. krok – osmažte karbanátky na pánvi
S čím podávat karbanátky s máslem?
Chutné a voňavé karbanátky s máslem – skvělý nápad na oběd pro celou rodinu. Aby bylo jídlo sytější a pestřejší, je dobré připravit různé přílohy. K kotletám připraveným podle tohoto receptu se hodí pečený nebo vařený brambor nebo různé kaše. Ideálním doplňkem budou křupavé saláty, které podtrhnou chuť kotlet s máslem. Níže najdete několik jednoduchých receptů na domácí saláty, které jsou ideální k obědu.
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa (plec, kýta)
- 1/2 sklenice mléka
- 1 starý baget
- 1 cibule
- 1 lžíce měkkého másla
- 1/2 lžičky sušeného majoránky
- sůl, pepř
- dále
- strouhanka
- máslo na smažení
PŘÍPRAVA KROK ZA KROKEM
- Nalijte kaizerku do mléka a odložte stranou.
- Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata. Pánev odstavte z ohně.
- Mleté maso přendejte do mísy a přidejte z mléka vymačkaný kajzerku, máslo a osmaženou cibuli. Přidejte vejce a dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Vymíchejte homogenní hmotu.
- Z hmoty vytvarujte karbanátky a obalte je strouhankou. Odložte na prkénko.
- Na pánvi rozehřejte máslo a karbanátky osmažte z obou stran, dokud nezačnou hnědnout. Po osmažení přeneste na prkénko vyložené papírovou utěrkou, aby se zbavily přebytečného tuku.
- Podávejte k obědu s bramborami nebo kaší a křupavým salátem.0