Recepty s krevetami.
Objevte 8 rychlých, jednoduchých a chutných receptů s krevetami: s česnekem, v tacos, v salátu, s kari a mnoho dalších. Ideální pro chutnou večeři doma.
Krevety jsou všestranná, chutná a rychle připravená surovina. Pokud plánujete improvizovanou večeři, rodinný oběd nebo si prostě chcete dát něco chutného bez zbytečné námahy, tyto recepty s krevetami se vám budou hodit. Kromě toho vám dáme tipy, jak je připravit jako profesionál, a zodpovíme nejčastější otázky týkající se jejich přípravy a skladování.
Nejlepší tipy pro přípravu dokonalých krevet
Doba přípravy
Krevety se připravují velmi rychle: v závislosti na velikosti stačí 2-3 minuty z každé strany. Měly by změnit barvu ze šedé na růžovou a získat pevnou konzistenci. Přepékání je činí gumovými, proto je lepší je hlídat.
Jak očistit a zbavit
Chcete-li je očistit, nejprve odstraňte krunýř (ocas můžete nechat, pokud chcete, aby jídlo vypadalo lépe), a pak proveďte mělký řez na hřbetě, abyste odstranili černou žilku, která je střevem. Zlepší to jak chuť, tak vzhled jídla.
Jak uchovat čerstvost nebo zmrazit
Pokud jsou krevety čerstvé, uchovávejte je v lednici na ledu a připravte do jednoho až dvou dnů. Pokud jsou zmrazené, před použitím je pomalu rozmrazte v lednici. Můžete je také zmrazit syrové nebo uvařené v uzavřené nádobě na dobu až tří měsíců.
8 receptů s krevetami, které zachrání každý oběd
Krevety s česnekem
Opečené s česnekem, petrželkou a chilli papričkami. Hotové za 10 minut, ideální s chlebem nebo bílou rýží.
Taco s krevetami po mexicku
S červeným zelím, majonézou s chipotle a kukuřičnými plackami. Rychlé a velmi chutné.
Krevety v kokosovém kari
Jednoduchý asijský recept, velmi aromatický a krémový. Ideální k jasmínové rýži.
Salát s krevetami, avokádem a mangem
Lehká letní varianta. Kombinace manga a avokáda podtrhuje čerstvost krevet.
Smažená rýže s krevetami
Ideální jídlo pro využití rýže, která zbyla v ledničce. Přidejte zeleninu, sójovou omáčku a vejce.
Křupavé obalované krevety
Opečte v strouhance nebo panké do zlatova. Velmi chutné s česnekovou nebo citronovou majonézou.
Krevety v pikantní rajčatové omáčce
Kreolský styl, s cibulí, paprikou a nádechem pikantnosti. Podávejte s bílou rýží nebo křupavým chlebem.
Grilované krevety na špízu
Marinované v citronu, česneku a bylinkách. Ideální pro přípravu na grilu nebo na pánvi během několika minut.
Často kladené otázky
Jak dlouho se krevety vaří?
Celkem 3 až 5 minut, v závislosti na velikosti. Když jsou růžové a pružné, jsou hotové.
Lze použít mražené krevety?
Ano, ale před přípravou se ujistěte, že jsou dobře rozmrazené, aby nepustily příliš mnoho vody.
Jaké koření se nejlépe hodí k krevetám?
Česnek, paprika, kmín, kari, chilli, citron, kopr a zázvor jsou skvělými pomocníky při dochucování pokrmů.
Jak se vyhnout gumové konzistenci?
Nepřepékejte. Střední teplota a krátká doba vaření jsou zárukou úspěchu.
S čím podávat tyto recepty s krevetami?
S rýží, čerstvými saláty, toastem, křupavým chlebem nebo dokonce měkkými těstovinami.