Studený cheesecake s mascarpone, jahodami a želé. Nejlepší a nejjednodušší recept na letní dezert z několika ingrediencí.
Ovoce v dezertu
Cheesecake se připravuje bez želatiny, místo ní se používá želé (já jsem použila malinové), díky čemuž má krásnou světle růžovou barvu.
Studený cheesecake je lehký jako obláček, jemný a velmi chutný.
Jahody v želé skvěle doplňují chuť těsta.
Želé s ovocem
Základ můžete připravit z piškotů, celozrnných sušenek nebo sušenek.
STUDENÝ SÝROVÝ DORT S MASCARPONE
Složení:
MASCARPONE
- 500 g sýra mascarpone
- 350 g nadýchaného sýra
- 250 ml smetany 30 % tuku
- 3 – 4 lžíce moučkového cukru
- 1 balení jahodového nebo malinového želé
- 200 ml horké vody
Ovoce v dezertu
BOBULOVÁ VRSTVA
- asi 200 g jahod
- 1 balení jahodového želé
- 450 ml horké vody
Želé s ovocem
DOPLŇKUJÍCÍ
- balení kulatých sušenek
PŘÍPRAVA
Ovoce v dezertu
Kulatou formu o průměru 24 cm vyložte na dno pečícím papírem. Boční strany lehce potřete rostlinným olejem. Na dno formy vyložte sušenky.
Želé rozpusťte v 450 ml horké vody, promíchejte do rozpuštění a nechte mírně zhoustnout.
Další sáček želé rozpusťte v 250 ml vody a nechte zcela vychladnout.
Pečení cheesecaku
Sýr mascarpone smíchejte s tvarohem a prosátým moučkovým cukrem. Za stálého míchání přilijte vychladlé a ještě tekuté želé. Smetanu vyšlehejte do husté pěny, poté přidejte do sýrové hmoty a opatrně promíchejte, například metličkou. Pokud je hmota příliš tekutá, můžete ji na chvíli dát do lednice a poté pomalu nalít na piškoty.
Cheesecake dáme do lednice, dokud hmota nezhoustne. Nahoru položíme plátky jahod a zalijeme ztuhlou želé. Necháme přes noc v lednici.