saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Vydáno vážné varování pro všechny, kdo skladují vejce v ledničce a nepřemýšlejí o tom

Nedodržování doporučení pro skladování vajec může vést k salmonelóze.

Konzumace vajec vyvolává u odborníků obavy kvůli neznalosti pravidel jejich správného skladování. Tento produkt je velmi citlivý na teplotní výkyvy, nárazy a dokonce i pachy. Jediný nesprávný krok a riziko nákazy salmonelózou se výrazně zvyšuje, i když vejce vypadají zcela poživatelně.

Mnoho chladniček má vestavěný držák na vejce, ale odborníci nedoporučují vejce skladovat na dveřích chladničky. Optimální teplota skladování je 4 stupně a udržování teploty.

Vydáno vážné varování pro všechny, kdo skladují vejce v ledničce a nepřemýšlejí o tom

Aby se předcházelo nárazům a pachům, které mohou produkt znehodnotit, vejce by se měla skladovat v originální kartonové krabici. Kromě toho to pomůže kontrolovat datum spotřeby produktu a dbát na označení, které je podle britského průmyslu rozhodující pro prevenci salmonelózy. Na druhou stranu, vejce by se měla konzumovat v pořadí, v jakém byla zakoupena.

Britská rada pro vejce (BEIC) doporučuje označení British Lion. To zaručuje, že vejce, která prodává, pocházejí od slepic očkovaných proti salmonele.

Vydáno vážné varování pro všechny, kdo skladují vejce v ledničce a nepřemýšlejí o tom

Je velmi důležité nepoužívat poškozená vejce a zabránit kontaktu vajec a syrového masa. Pokud se vejce rozbijí pro další použití, směs by měla být uložena v chladničce pod pokličkou a spotřebována do 24 hodin.

Nesprávné skladování vajec může vést k množení škodlivých bakterií, jako je salmonela. Proto by se neměla skladovat mimo chladničku nebo na nevhodném místě.

Vydáno vážné varování pro všechny, kdo skladují vejce v ledničce a nepřemýšlejí o tom
Přesunout se na začátek