Některá rána si prostě říkají o něco výjimečného a kuchyně se stává místem, kde můžete začít s malými kulinářskými experimenty. Francouzské toasty s churros – ideální způsob, jak oslavit okamžik – kombinace dvou oblíbených chutí: francouzského pain perdu a křupavých churros, které pocházejí ze španělských ulic.
Tento jedinečný recept ohromí svou texturou i chutí. Francouzské toasty s churros jsou křupavé zvenku díky obalu z skořicového cukru a uvnitř zůstávají sametově měkké jako nejlepší dezert. Jsou skvělou alternativou ke klasickým variantám snídaně, jako jsou palačinky nebo vafle. Recept je přitom tak jednoduchý, že ho můžete připravit bez speciálního vybavení a těžko dostupných ingrediencí.
Pravděpodobně nejjednodušší způsob, jak na někoho udělat dojem hned ráno. Snídaně, po které ona nebo on zůstane na oběd… a ještě umyje nádobí
Vaječná hmota:
- 3 vejce
- 120 ml mléka
- 80 ml smetany 30 %
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- půl lžičky skořice
- čtvrt lžičky muškátového oříšku
- špetka soli 20 ml tmavého rumu (podle chuti)
Posypka:
- 150 g cukru
- 2 ploché čajové lžičky skořice (asi 6 g)
Krém:
- 200 g smetanového sýra
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
Toustové plátky:
- 6 plátků haly
- 30 g másla na smažení
Postup přípravy:
- V misce rozšlehejte vejce se smetanou a mlékem. Přidejte ostatní ingredience do vaječné směsi a promíchejte do hladka.
- Připravte posypku smícháním cukru a skořice ve velké misce.
- Připravte krém smícháním smetanového sýra s moučkovým cukrem v misce.
- Kousky haly namáčejte do vaječné směsi, dokud ji nevsáknou, asi 2 minuty z každé strany.
- Na pánvi na středním ohni rozpusťte máslo a vložte namočený chléb – smažte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
- Poté plátky jeden po druhém vložíme přímo do misky s skořicovým cukrem a důkladně je z každé strany obalíme.
- Toasty přeložíme na talíře, potřeme připraveným krémem a podáváme s oblíbenými přísadami.
Francouzské toasty s churros jsou ideální pro líný víkend, romantické ráno ve dvou nebo jako způsob, jak si zlepšit náladu během týdne. Jejich vůně připomíná karnevalové ulice Sevilly a chuť vás přenese přímo do pařížských kaváren. Stačí pár jednoduchých kroků a na talíři se objeví porce zlatavé pochoutky, která potěší vaše smysly od prvního sousta.