saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Rychle, snadno a bez mrazáku: třešňová zmrzlina, lahodný osvěžující dezert, který vám pomůže zapomenout na horko

Připravte si tuto lahodnou zmrzlinu se sezónními třešněmi, čerstvým sýrem, přírodním řeckým jogurtem a medem snadno a bez nutnosti opustit domov.

Třešně jsou jedním z nejchutnějších a nejzajímavějších druhů ovoce, které existují. Musím vás však hned varovat, že se vám nebude líbit, když je najdete na oblečení, protože zanechávají velmi výrazné a poměrně těžko odstranitelné skvrny, takže buďte opatrní. Třešně jsou tak chutné, že abyste si mohli vychutnat jejich chuť, stačí je jen dobře umýt a dávat pozor na pecky. Ale když už jsme o tom začali mluvit, co takhle z nich připravit lahodný dezert?

Některé z dezertů s třešněmi, které vám budou chutnat nejvíce, jsou francouzský clafoutis, německý třešňový piškot, barevná šarlota s třešňovým moussem, tiramisu s třešněmi, krémový cheesecake se kandizovanými třešněmi nebo rychlý třešňový piškot, ve kterém se používají tři druhy mouky: mandlová, celozrnná a rýžová. Máte rádi studené dezerty? Pak si všimněte této třešňové zmrzliny, protože budete nadšeni.

Rychle, snadno a bez mrazáku: třešňová zmrzlina, lahodný osvěžující dezert, který vám pomůže zapomenout na horko

Nemáte doma mrazák? Nevadí, existuje mnoho receptů na domácí zmrzlinu (s nebo bez smetany, se šlehačkou, bez vajec, s větším nebo menším množstvím cukru…), a tady je jeden z nich: je jednoduchý, vždy se povede a je velmi chutný. A nepotřebujete žádné speciální ingredience, pouze třešně, čerstvý sýr, přírodní řecký jogurt a med, nebo pokud dáváte přednost, cukr nebo váš oblíbený sladidlo.

Příprava nemůže být jednodušší: vyndejte třešně z pecek, rozmixujte ingredience, nalijte směs do nádoby a dejte zmrazit na minimálně dvě hodiny, přičemž směs každých 30 minut promíchejte, aby neztuhla. Zapište si postup a užijte si to!

Ingredience

  • 300 gramů třešní
  • 1 mini kozí sýr
  • 1 přírodní řecký jogurt
  • 2 lžíce medu

1. Připravte třešně

Třešně dobře umyjte a odstraňte pecky. Vložte je do misky se sýrem a přírodním jogurtem.

2. Rozmixujte ingredience

Vše dobře rozmixujte a podle chuti přidejte trochu medu. Můžete také přidat sladidlo nebo cukr, podle vašich preferencí a stupně zralosti třešní.

3. Zmrazte krém

Nalijte krém do formy a vložte do mrazáku. Během prvních dvou hodin nezapomeňte krém každých 30-40 minut promíchat, aby neztuhnul. Před podáváním bude krém snáze vyjímat z formy pomocí lžíce na zmrzlinu.

Rychle, snadno a bez mrazáku: třešňová zmrzlina, lahodný osvěžující dezert, který vám pomůže zapomenout na horko

Víte, čím se liší třešně od pikot?

  • Obě jsou velmi chutné a ideální pro přípravu této zmrzliny a mnoha dalších receptů, ale pokud se o nich chcete dozvědět více, pikota je jedna z mnoha odrůd třešní, velmi chutná, křupavá a má vlastní označení místa původu v údolí Herte.
  • Zde je zlaté tajemství, které možná již znáte a které vám pomůže je snadno rozlišit: pikota nemá stopku, protože je to tvrdší plod, který se snadno oddělí od stopky.
  • Jak rozlišit pikotu od třešně, u které byla odstraněna stopka? Podle chuti a velikosti. V závislosti na odrůdě může být pikota více či méně sladká, ale vždy je tmavší než třešeň a menší.
Rychle, snadno a bez mrazáku: třešňová zmrzlina, lahodný osvěžující dezert, který vám pomůže zapomenout na horko
Přesunout se na začátek