Připravte si tuto lahodnou zmrzlinu se sezónními třešněmi, čerstvým sýrem, přírodním řeckým jogurtem a medem snadno a bez nutnosti opustit domov.
Třešně jsou jedním z nejchutnějších a nejzajímavějších druhů ovoce, které existují. Musím vás však hned varovat, že se vám nebude líbit, když je najdete na oblečení, protože zanechávají velmi výrazné a poměrně těžko odstranitelné skvrny, takže buďte opatrní. Třešně jsou tak chutné, že abyste si mohli vychutnat jejich chuť, stačí je jen dobře umýt a dávat pozor na pecky. Ale když už jsme o tom začali mluvit, co takhle z nich připravit lahodný dezert?
Některé z dezertů s třešněmi, které vám budou chutnat nejvíce, jsou francouzský clafoutis, německý třešňový piškot, barevná šarlota s třešňovým moussem, tiramisu s třešněmi, krémový cheesecake se kandizovanými třešněmi nebo rychlý třešňový piškot, ve kterém se používají tři druhy mouky: mandlová, celozrnná a rýžová. Máte rádi studené dezerty? Pak si všimněte této třešňové zmrzliny, protože budete nadšeni.
Nemáte doma mrazák? Nevadí, existuje mnoho receptů na domácí zmrzlinu (s nebo bez smetany, se šlehačkou, bez vajec, s větším nebo menším množstvím cukru…), a tady je jeden z nich: je jednoduchý, vždy se povede a je velmi chutný. A nepotřebujete žádné speciální ingredience, pouze třešně, čerstvý sýr, přírodní řecký jogurt a med, nebo pokud dáváte přednost, cukr nebo váš oblíbený sladidlo.
Příprava nemůže být jednodušší: vyndejte třešně z pecek, rozmixujte ingredience, nalijte směs do nádoby a dejte zmrazit na minimálně dvě hodiny, přičemž směs každých 30 minut promíchejte, aby neztuhla. Zapište si postup a užijte si to!
Ingredience
- 300 gramů třešní
- 1 mini kozí sýr
- 1 přírodní řecký jogurt
- 2 lžíce medu
1. Připravte třešně
Třešně dobře umyjte a odstraňte pecky. Vložte je do misky se sýrem a přírodním jogurtem.
2. Rozmixujte ingredience
Vše dobře rozmixujte a podle chuti přidejte trochu medu. Můžete také přidat sladidlo nebo cukr, podle vašich preferencí a stupně zralosti třešní.
3. Zmrazte krém
Nalijte krém do formy a vložte do mrazáku. Během prvních dvou hodin nezapomeňte krém každých 30-40 minut promíchat, aby neztuhnul. Před podáváním bude krém snáze vyjímat z formy pomocí lžíce na zmrzlinu.
Víte, čím se liší třešně od pikot?
- Obě jsou velmi chutné a ideální pro přípravu této zmrzliny a mnoha dalších receptů, ale pokud se o nich chcete dozvědět více, pikota je jedna z mnoha odrůd třešní, velmi chutná, křupavá a má vlastní označení místa původu v údolí Herte.
- Zde je zlaté tajemství, které možná již znáte a které vám pomůže je snadno rozlišit: pikota nemá stopku, protože je to tvrdší plod, který se snadno oddělí od stopky.
- Jak rozlišit pikotu od třešně, u které byla odstraněna stopka? Podle chuti a velikosti. V závislosti na odrůdě může být pikota více či méně sladká, ale vždy je tmavší než třešeň a menší.