saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Konzumace těchto druhů ovoce je „zločinem“ proti játrům. Češi je vybírají jako dezert

Češi rádi konzumují sladké dezerty, ale ne všechny jsou zdravé. Konzervované ovoce je opravdová kalorická bomba, která může kvůli nadměrnému obsahu cukru vést k vážným zdravotním problémům. Odborníci varují, že je třeba zvážit zdravější alternativy.

Konzervované, nakládané nebo v sladkém sirupu ovoce je často považováno za zdravou a rychlou svačinu nebo doplněk k dezertu. Nezměněné oblibě se těší například broskve, ananas, jahody a maliny. Skutečnost, že díky konzervování jsou dostupné po celý rok, je činí obzvláště žádoucí.

Konzumace těchto druhů ovoce je „zločinem“ proti játrům. Češi je vybírají jako dezert

Ovoce připravené tímto způsobem však obsahuje mnohem více cukru, který má negativní vliv na srdce a játra, ale také na zuby. Odborníci na výživu zdůrazňují, že jejich častá konzumace může mít vážné zdravotní následky.

Konzervované ovoce je škodlivé. Může způsobit následující onemocnění

Konzervované ovoce obsahuje nejen nadbytek cukru, ale někdy i umělá barviva a konzervační látky. Během konzervace ovoce ztrácí mnoho cenných živin, včetně vitamínů a minerálů. Navíc velké množství cukru v těchto produktech může být zdraví škodlivé.

Konzumace konzervovaného ovoce je spojena s rizikem vzniku nealkoholického ztučnění jater (NAFLD), cukrovky typu II a srdečních onemocnění, stejně jako zubního kazu. Podle odborníků na výživu může cukr obsažený v těchto produktech negativně ovlivňovat činnost mozku a vést k problémům s pamětí a hyperaktivitou.

Konzumace těchto druhů ovoce je „zločinem“ proti játrům. Češi je vybírají jako dezert

Místo zpracovaných produktů, jako jsou konzervované ovoce, je lepší konzumovat čerstvé nebo mražené ovoce, které neobsahuje přidaný cukr a je bohatým zdrojem vitamínů, antioxidantů, minerálů a vlákniny. Mezi nejzdravější patří grapefruity, jahody, hrozny, borůvky, maliny, ostružiny, banány, jablka a ananas.

Pravidelná konzumace ovoce může zlepšit celkovou pohodu, posílit imunitu, chránit před nemocemi a podporovat normální fungování organismu. Je však třeba mít na paměti, že některé z nich v kombinaci s vodou mohou výrazně urychlit činnost střev, což u některých lidí vede k náhlým a nepříjemným nevolnostem. Proto je třeba věnovat pozornost reakci organismu po konzumaci určitých produktů a v případě potřeby se poradit s odborníkem.

Konzumace těchto druhů ovoce je „zločinem“ proti játrům. Češi je vybírají jako dezert
Přesunout se na začátek