saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Moje krkovička se rozpadá pod vidličkou. Tajemství spočívá v způsobu přípravy

Zde je recept na krkovičku ve vlastní šťávě. V klasické variantě, dušená s cibulí a žampiony, možná není ničím novým. Ale dobře připravená odhalí genialitu své jednoduchosti.

Sušené vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřová krkovice je maso, které je nejoblíbenější v letním období. Není divu, protože relativně vysoký obsah tuku z něj dělá vynikající produkt na grilování. Je však také nenahraditelné v hrnci – ve formě sušeného vepřového masa ve vlastní šťávě.

Moje krkovička se rozpadá pod vidličkou. Tajemství spočívá v způsobu přípravy

Podstata přípravy ideálního oběda z krku spočívá v velmi dlouhém dušení na mírném ohni. Díky tomu se maso nepřipálí a má dostatek času na důkladné propečení. Mezi bílkovinovými vlákny se rozpustí tuky a změkčí spoje, a krk se bude rozpadat pod vidličkou. Pokud tedy počítáte s obědem za půl hodiny, raději si najděte jiný recept.

Střelčík pomáhá restauraci po strašlivé loupeži. Jeho slova vyvolávají slzy v očích.

Nápad na oběd z krku

Ingredience

1 kg krku

½ kg žampionů

1,5 l vývaru

2-3 cibule

3-4 stroužky česneku

2 lžíce mouky

1 lžíce másla

1 čajová lžička cukru

Tymián, majoránka

Pálivá paprika a bobkový list

Sůl

Rozpuštěné máslo na smažení

Recept na jídlo z krku

Krk omyjte, osušte a nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm. Posypte z obou stran solí a pepřem a nechte chvíli odležet. Mezitím nakrájejte cibuli na jemné kostičky a žampiony na plátky.

V hrnci rozehřejte dostatečné množství rozpuštěného másla. Karé opečte z obou stran dozlatova – můžete to dělat po částech. Opečené kousky vyndejte na talíř.

Moje krkovička se rozpadá pod vidličkou. Tajemství spočívá v způsobu přípravy

Na stejném tuku (můžete trochu přidat) osmažte cibuli. Aby se lépe karamelizovala, můžete přidat trochu cukru. Dochutíme tymiánem. Když cibule zezlátne a změkne, vyndejte ji do misky.

Zvyšte teplotu, podle potřeby přidejte trochu rozpuštěného másla a na pánev vyložte žampiony. Nejprve je osmažíme na silném ohni, aby se z nich odpařila přebytečná voda. Poté snížíme oheň, přidáme lžíci oleje a osmažíme dozlatova.

Když houby změknou, přidáme k nim cibuli. Podlijeme půlkou sklenice vývaru a chvíli společně smažíme. Přidáme vepřové maso a dochutíme majoránkou.

Po 2-3 minutách smažení přidáme do hrnce zbylý vývar. Přidáme 2-3 listy bobkového listu a několik kuliček badyánu. Snížíme teplotu a dusíme, dokud maso nezměkne, asi hodinu.

Když se maso bude rozpadat pod vidličkou, rozřeďte mouku v několika lžících vody. Zahuštěte omáčkou z hrnce. Dobře promíchejte a nalijte zpět do ragú.

Omáčku dobře promíchejte. Dusíme ještě asi 10 minut. Podávejte se salátem a oblíbenou kaší.

Moje krkovička se rozpadá pod vidličkou. Tajemství spočívá v způsobu přípravy
Přesunout se na začátek