saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Okurky nakládám pouze v tomto nálevu. Jsou tak 100krát lepší než v běžném nálevu.

Zde je způsob, jak urychlit nakládání okurek. Nakládané neobvyklým způsobem a s neobvyklými kořeními jsou skvělou alternativou k tradičním okurkám.

Neobvyklé nakládané okurky

Každé české dítě zná nazpaměť způsob přípravy nakládaných okurek. Hotové sady na nakládání lze koupit v diskontu a zalít spolu se zeleninou nálevem z nejodované soli. Existuje však mnohem více koření a, co je ještě zajímavější, způsobů přípravy nakládaných okurek.

Okurky nakládám pouze v tomto nálevu. Jsou tak 100krát lepší než v běžném nálevu.

Jedním z nich je suché nakládání. No, možná ne úplně suché, protože nasolené okurky pustí šťávu. Ta je však tak vodnatá, že z ní lze samostatně získat dostatek nálevu pro rychlou fermentaci.

Okurky nakládané s estragonem

Abychom recept ještě více ozvláštnili, připomínáme estragon – dobře známou, ale málo používanou bylinu. Ačkoli tato přísada není součástí obchodních marinád, pro okurky se používá všude a stojí za to alespoň jednou vyzkoušet.

Ingredience

1 kg okurek

Malý kousek kořene křenu

4 stroužky česneku

1-2 větvičky estragonu

2 listy bobkového listu

Větvička kopru s deštníčky

½ čajové lžičky zrnitého pepře

½ čajové lžičky voňavého pepře

¼ čajové lžičky hořčice

Nakládání okurek s estragonem nasucho

Okurky nakládám pouze v tomto nálevu. Jsou tak 100krát lepší než v běžném nálevu.

Okurky důkladně umyjte, nakrájejte na kolečka a odstraňte konce. Kolečka posypte solí a promíchejte. Nechte několik hodin odležet.

Když okurky pustí šťávu, přidejte koření. Křen nastrouhejte na jemné struhadle, listy estragonu otrhněte z větviček a nasekejte. Okurky smícháme s přísadami.

Vše vložíme do sklenice a uzavřeme víčkem. Necháme na kuchyňském stole. Nakládané okurky ve vlastní nálevu by měly být hotové asi za 3 dny. Poté je přendáme do lednice.

Okurky nakládám pouze v tomto nálevu. Jsou tak 100krát lepší než v běžném nálevu.
Přesunout se na začátek