saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Toto je nejjednodušší koláč s jahodami. Celý plech zmizí ještě ten samý den

Nejjednodušším koláčem s jahodami je obyčejný piškotový korpus. Na druhém místě je ten, který vám zde představujeme. Pudinková hmota dodává koláči rozmanitost a je skvělým podkladem pro naše oblíbené sezónní ovoce.

Koláč se jahodami

Tento rychlý koláč se velmi snadno připravuje. Stačí dvě ingredience. Jednou z nich je křehké těsto. Abychom vytvořili kontrast s pevným základem, proložíme ho pudinkovou hmotou, do které přidáme jahody v samostatné vrstvě.

Jahody v pudinku

Toto je nejjednodušší koláč s jahodami. Celý plech zmizí ještě ten samý den

Ingredience

400 g jahod

200 g pšeničné mouky

750 ml mléka

4 žloutky

220 g másla

110 g cukru

1 čajová lžička prášku do pečiva

2 sáčky vanilkového pudinku bez cukru

Rychlé jahodové sušenky

Krok 1. V misce smíchejte 200 g teplého másla, 60 g cukru, prášek do pečiva a prosátou mouku.

Krok 2. Těsto promíchejte a poté vypracujte na suchou, hladkou hmotu.

Krok 3. Těsto rozdělte na dvě části. Menší část zmrazte, větší část vyložte na dno plechu a pečte 20 minut

Toto je nejjednodušší koláč s jahodami. Celý plech zmizí ještě ten samý den

Krok 4. V hrnci přiveďte k varu mléko. Přidejte pudink a cukr a když zhoustne, přidejte také máslo

Krok 5. Pudink přikryjte fólií a nechte vychladnout

Krok 6. Pudinkovou hmotu rozetřete na sušenkové dno, uhlaďte a pokryjte jahodami.

Krok 7. Na jahody nastrouhejte zmrazenou část těsta.

Krok 8. Pečte 40 minut a posypte moučkovým cukrem.

Toto je nejjednodušší koláč s jahodami. Celý plech zmizí ještě ten samý den
Přesunout se na začátek