saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Čokoládový dort s malinami a mascarpone

Čokoládový dort s malinami a mascarpone je chutný a jednoduchý recept. Vlhký kakaový dort, krém a ovoce.

Čokoládový dort je velmi jednoduchý na přípravu, stačí smíchat vlhké ingredience se suchými.

Sladký, s výraznou chutí kakaa a vlhký. Není třeba ho namáčet.

Krém z mascarpone v kombinaci se smetanou je lehký a spolehlivý krém, který se skvěle hodí k jakémukoli pečivu.

To vše podtrhují čerstvé maliny, které v kombinaci s čokoládou mají vynikající chuť.

Ideální letní dort, který potěší svou chutí.

Čokoládový dort s malinami a mascarpone

ČOKOLÁDOVÉ TĚSTO S MALINAMI A MASCARPONE

  • 1/2 sklenice kefíru pokojové teploty
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 3/4 sklenice cukru
  • 150 g mouky
  • 40 g kakaa
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 šálku silné kávy
  • špetka soli

MASCARPONE KRÉM

  • 500 ml smetany 30 %
  • 250 g sýra mascarpone
  • 4 – 5 lžic moučkového cukru
  • 1 čajová lžička želatiny nebo smetany – fix (pokud má být hmota hustší)

DOPLŇUJÍCÍ

  • asi 250 g malin + několik bobulí na ozdobu
  • kakao nebo strouhaná čokoláda na posypání

PŘÍPRAVA

*1 sklenice má objem 250 ml.

Kulatou formu o průměru asi 26 cm vyložte na dno pečícím papírem.

Kefír smíchejte s vejci, rozpuštěným a vychlazeným máslem, cukrem a špetkou soli.

Prosijte mouku s kypřicím práškem a kakaem přímo do mísy. Na konci přilijeme kávový nálev a promícháme do hladka. Těsto nalijeme do formy a pečeme při teplotě 165 °C asi 30-35 minut. Špejle musí být po vytažení mírně vlhká. Vyjmeme a necháme vychladnout.

Čokoládový dort s malinami a mascarpone

Smetanu smícháme s mascarpone do husté konzistence. Na závěr prosejeme moučkový cukr a přidáme smetanu – fix nebo rozpuštěnou želatinu.

2 lžíce krému dáme na dno korpusu, rozložíme maliny a pokryjeme zbývajícím krémem. Vložíme do lednice na 2–3 hodiny. Před podáváním posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou a ozdobíme malinami.

Čokoládový dort s malinami a mascarpone
Přesunout se na začátek