Vaření brambor – zdá se, že není nic jednoduššího. Existuje však jeden způsob, díky kterému budou chutnější než kdykoli předtím. Během vaření stačí přidat do hrnce jednu lžíci této ingredience – tak to dělají nejlepší kuchaři.
- Přidejte jednu lžíci během vaření a brambory budou lepší než kdykoli předtím.
- Toto je trik nejlepších kuchařů.
- Brambory se uvaří rychleji a budou mít jemnější strukturu.
Vařené brambory jsou oblíbenou přílohou k obědu. Jejich příprava není složitá – většina z nás je prostě vaří v osolené vodě a čeká, až změknou. Ukazuje se však, že mohou být ještě chutnější, a to díky triku nejlepších kuchařů. Stačí přidat do hrnce jednu lžíci a brambory se nejen uvaří rychleji, ale budou i chutnější.
Přidejte lžíci do hrnce během vaření brambor
Nejlepší kuchaři znají svůj tajemství přípravy chutných brambor. Během vaření přidávají do nich jednu lžíci oleje nebo másla. Tuk vytvoří na povrchu brambor tenkou vrstvu, která jemně uzavře jejich strukturu a rovnoměrně rozloží teplo. Díky tomu se brambory nejen rychleji uvaří, ale také získají jemnější strukturu a krémovou chuť. Navíc díky přidání tuku do vody se brambory rozhodně nerozpadnou. Jedním slovem, budou mnohem chutnější.
Vaření brambor nemusí být nudné
Brambory vařené s přídavkem tuku se skvěle hodí na šťouchané brambory, ale také na zapékané pokrmy nebo bramborové saláty. Pro tento způsob vaření můžete použít jak mladé, tak staré brambory – trik funguje u obou druhů. Pokud chcete chuť jídla ještě více umocnit, přidejte do vody kromě tuku také kousek cibule, česneku nebo bobkový list. Jak vidíte, příprava brambor nemusí být vůbec nudná!