saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Takovou polévku dnes podám k obědu. V mé domácnosti je salátová polévka hitem.

Co je to polévka?

Polévka je velmi univerzální jídlo. Proč? Protože se dá připravit na mnoho různých způsobů. Polévka však není jen o chuti, ale především o výživové hodnotě.

Polévky jsou totiž skutečným zdrojem zeleniny a stojí za to je jíst, protože v nich najdeme potraviny, které často zapomínáme zařadit do našeho každodenního jídelníčku. Měly by být součástí našeho jídelníčku, protože jsou zdrojem vitamínů a minerálů, které náš organismus velmi potřebuje.

Polévky jsou také lehké a snadné na přípravu, často je lze uvařit v jednom hrnci, aniž byste zašpinili další nádobí. Je však dobré zpestřit si každodenní obědy. Proto bylo vytvořeno mnoho receptů na tento pokrm.

Rychlá polévka k obědu

Takovou polévku dnes podám k obědu. V mé domácnosti je salátová polévka hitem.

Salátová polévka je skvělá volba k obědu. Je to určitě příležitost vyzkoušet něco nového. K její přípravě budeme potřebovat následující ingredience.

Ingredience

1 litr venkovské podmáslí

300 g slaniny

1 cibule

1 salát

1 kg brambor

sůl

3 lžíce pšeničné mouky

0,5 litru kefíru

Jak připravit chutnou polévku salátiorka?

Tato polévka horalů je opravdovou delikatesou a skvělou alternativou k tradičním pokrmům.

Nejprve oloupeme, umyjeme a nakrájíme brambory na kostky a vložíme je do hrnce s osolenou vodou. Poté postavíme na sporák a vaříme.

Takovou polévku dnes podám k obědu. V mé domácnosti je salátová polévka hitem.

Mezitím do samostatného hrnce vložíme nakrájenou slaninu a také postavíme na sporák na střední teplotu, aby se pomalu rozpustila. Salát umyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Když se po několika minutách slanina rozpustí, přidáme k ní nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji osmažíme do sklovata. Poté přidáme mouku, znovu promícháme a pokračujeme v smažení na mírném ohni po dobu několika minut. Poté přilijeme podmáslí a pokračujeme v zahřívání, občas zamícháme. Mezitím přidáme salát a všechny ingredience dobře promícháme, poté přilijeme kefír. Ochutíme solí a pepřem.

Polévku přivedeme k varu a občas zamícháme.

Na závěr dáme brambory na talíř, zalijeme polévkou a posypeme nasekanou zelenou cibulkou. Takto připravené jídlo určitě udělá dojem na rodinné večeři.

Takovou polévku dnes podám k obědu. V mé domácnosti je salátová polévka hitem.
Přesunout se na začátek