saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Tento recept na zelné rolky pochází z roku 1913. Dnes už je nikdo nejí, ale jejich chuť je opravdovým mistrovským dílem.

Tento recept dokazuje, že zelné rolky jsou naším tradičním pokrmem, který je již dlouho součástí naší kuchyně. Seznamte se s více než stoletou tradicí přípravy a zjistěte, jak uvařit toto slavné jídlo úplně jinak. Chuť je čistá poezie, kterou je třeba zařadit do kanonického jídelníčku.

Recept na zelné rolky

Odstraňte z hlávky zelí vnější listy, umyjte a vyřízněte jádro. Vložte zeleninu do hrnce a zalijte vodou. Vařte 10 minut, poté otočte a vařte dalších 10 minut. Rýži uvařte v samostatném hrnci podle návodu na obalu. Cibuli očistěte a nakrájejte na jemno. Vařené houby také nakrájejte na malé kousky.

Tento recept na zelné rolky pochází z roku 1913. Dnes už je nikdo nejí, ale jejich chuť je opravdovým mistrovským dílem.

Na pánvi rozehřejte máslo. Vložte cibuli a osmažte do sklovata. Do mísy přeneste maso, cibuli, houby a scezenou rýži. Vše dochuťte pepřem a solí. Ingredience promíchejte.

Vychladlou kapustu očistěte od listů. Rozložte je a do středu každého dejte mleté maso. Zaviňte zelí a vytvořte rolky. Přesuňte je do hrnce a zalijte bílým borščem. Vařte asi 40-50 minut. Vyjměte hotové rolky a do boršče přidejte mouku, bujónovou kostku a koření. Ingredience promíchejte a přiveďte k varu. Tak vznikne homogenní a chutná omáčka. Podávejte ji s roládkami a budou skvěle chutnat.

Roládky jinak

Roládky podle tohoto receptu se trochu liší od tradičních. K jejich přípravě se používá nejen rýže, maso, zelí a koření. Potřebujete také houby, které jídlu dodají aroma. Samotné zelné rolky se vaří v bílém boršči, ze kterého se pak připraví lehká a chutná omáčka. Níže uvádíme seznam všech potřebných surovin s poměry.

Ingredience:

¼ kg mletého vepřového masa

80 g suché rýže

1 cibule

trochu vařených hub

1 lžíce mouky

1 bujónový kostka

bílý boršč

1 hlávka zelí

máslo

voda

pepř

sůl

Recept na zelné rolky z minulosti

Tento recept na zelné rolky pochází z roku 1913. Dnes už je nikdo nejí, ale jejich chuť je opravdovým mistrovským dílem.

Zelné rolky vařené v bílém boršči mohou překvapit, ale právě díky tomuto způsobu přípravy chutnají tak dobře. Poprvé byl tento způsob popsán v knize „Univerzální kuchařka“ Marie Ohorichové-Monatové. Podařilo se nám najít jednoduchý recept z roku 1913, který nás tak nadchl, že jsme se rozhodli podělit se o něj s našimi čtenáři.

Vyzkoušejte ho a nejspíš budete tento klasický pokrm připravovat jen tímto způsobem. Chuť a nadšení těch, kteří toto jídlo ochutnají, jsou zaručeny, stejně jako to, že v neděli bude na oběd připraven vývar.

Tento recept na zelné rolky pochází z roku 1913. Dnes už je nikdo nejí, ale jejich chuť je opravdovým mistrovským dílem.
Přesunout se na začátek