saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Tortu s borůvkami a mascarpone

Tortu s borůvkami a mascarpone na chutném čokoládovém těstě a krémem straccatella s kousky čokolády.

Bobulové sušenky

Sušenky jsou velmi vlhké a mají výraznou čokoládovou chuť.

Skvěle se hodí ke krému na bázi mascarpone a strouhané dezertní čokolády.

Borůvky na povrchu se skvěle hodí k čokoládě a zpestřují chuť sušenek.

Chutná a úžasná kombinace, která potěší mnoho milovníků čokolády.

Tortu s borůvkami a mascarpone

TORTU S BORŮVKAMI A MASCARPONE

INGREDIENCE:

ČOKOLÁDOVÉ TĚSTO

  • 200 g másla pokojové teploty
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 čajové lžičky vanilkového cukru
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 200 g mouky na dorty
  • 35 g kakaa
  • 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 150 ml kefíru nebo podmáslí pokojové teploty

MASCARPONE KRÉM

  • 300 ml smetany 30 %
  • 500 g sýra mascarpone
  • 4 – 5 lžic moučkového cukru
  • 100 g dezertní čokolády

DOPLŇUJÍCÍ

  • asi 200 – 250 g borůvek
  • 1 polévková lžíce kakaa

PŘÍPRAVA

*1 sklenice má objem 250 ml.

Kulatou formu o průměru 26 cm vyložíme na dno pečícím papírem.

Měkké máslo smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem asi 5–7 minut, dokud nevznikne „pírko“. Poté přidejte po jednom vejci a míchejte do hladka.

Tortu s borůvkami a mascarpone

Do mísy prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva a přilijte kefír nebo podmáslí. Krátce promíchejte na nízké otáčky nebo lžící. Hotové těsto dáme do formy a pečeme při teplotě 180 °C asi 40–50 minut, dokud není hotové. Necháme vychladnout, poté lehce odkrojíme vršek, aby bylo těsto rovné.

Bobulové těsto

Čokoládu nastrouháme na středním struhadle. Smíchejte smetanu s tvarohem, až vznikne hustý a krémový krém. Na konci přidejte moučkový cukr a nastrouhanou čokoládu. Vložte na čokoládové těsto a uhlaďte. Vložte do lednice na 2–3 hodiny. Před podáváním ozdobte kakaem a borůvkami.

Tortu s borůvkami a mascarpone
Přesunout se na začátek