saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Toto maso je zdravější a chutnější než krůtí, ale kupujeme ho jen zřídka. Kotlety z něj jsou vynikající.

Když držíme dietu, často se masu úplně vzdáme. Ti, kdo tento produkt obzvláště oceňují, nahrazují červené maso kuřecím. Ukazuje se, že pro udržení zdraví není nutné se tolik omezovat. Vyberte si telecí maso, které je ještě zdravější. V neděli z něj připravuji kotlety, které jsou mnohem jemnější a chutnější než kotlety ze vepřového masa.

Kotlety z tohoto masa jsou jemnější a chutnější než tradiční kotlety ze vepřového masa.

Obsah:

  • 01 Proč je telecí maso zdravé?
  • 02 Recept na kotlety z telecího masa. Jsou vynikající

Proč je telecí maso zdravé?

Toto maso je zdravější a chutnější než krůtí, ale kupujeme ho jen zřídka. Kotlety z něj jsou vynikající.

Telecí maso je maso telat, která nejsou starší než 2 měsíce. V důsledku toho se v těle zvířat ještě nevytvořily mezisvalové vrstvy tuku, které lze nalézt v hovězím nebo vepřovém mase. Díky tomu je mnohem méně kalorické.

V závislosti na zvolené části se kalorická hodnota může lišit. Obvykle se pohybuje od 120 do 170 kcal na 100 g telecího masa. V tomto množství je obsaženo až 24 g cenných bílkovin. Kromě toho je toto maso zdrojem vitamínů a minerálů.

Pravidelná konzumace telecího masa doplní vitamíny skupiny B, včetně B12 a kyseliny listové. Maso je také bohaté na vápník, železo, hořčík, sodík, draslík a fosfor. Díky tomu má řadu zdraví prospěšných vlastností.

Telecí maso stojí za to jíst kvůli jeho vlastnostem, které podporují metabolismus a chrání trávicí systém před virovými útoky. Pomáhá tak shodit nadbytečná kila a spalovat tuk.

Kromě toho je telecí maso zdravé, protože obsahuje nenasycené mastné kyseliny, jako jsou omega-3 a omega-6. To může přispívat k prot trombotickým, protinádorovým, protisklerotickým a protizánětlivým účinkům.

Recept na kotlety z telecího masa. Jsou úžasné

Toto maso je zdravější a chutnější než krůtí, ale kupujeme ho jen zřídka. Kotlety z něj jsou vynikající.

Vepřové kotlety jsou minulostí, odkdy jsem začala připravovat kotlety z telecího masa. Jsou jemnější, šťavnatější a mnohem zdravější než tradiční kotlety. Připravuji je za pár minut a chuť je prostě úžasná.

Ingredience:

  • 500 g telecího masa
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 100 g mouky
  • 100 g strouhanky
  • sůl, pepř.

Telecí maso umyjte, osušte a poté rozdělte na kotlety. Maso lehce naklepejte. To lze provést přes fólii, pomocí paličky nebo dokonce pěstí. Každou kotletu posypte z obou stran solí a čerstvě mletým pepřem a vtřete.

Do samostatných misek nasypte mouku, strouhanku a vejce. Kotlety nejprve obalte v mouce, poté namočte do vejce a nakonec do strouhanky. Na pánvi rozehřejte rozpuštěné máslo. Až bude máslo horké, začněte kotlety smažit. Jakmile získají zlatavou barvu, sundejte je z pánve. Kotlety z telecího masa podávejte s bramborami a oblíbeným salátem.

Toto maso je zdravější a chutnější než krůtí, ale kupujeme ho jen zřídka. Kotlety z něj jsou vynikající.
Přesunout se na začátek