saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Nevyhazujte slupky z melounu. Můžete z nich vykouzlit opravdové zázraky

Pokud jste někdy přemýšleli, co dělat se slupkami z melounu, máme pro vás řešení. Místo toho, abyste je vyhodili nebo použili jako hnojivo pro rostliny, mnohem lepší je připravit z nich chutnou pochoutku. Zde je extravagantní způsob, jak připravit dezert a recyklovat odpad.

Melounový dezert má mnoho názvů

Nevyhazujte slupky z melounu. Můžete z nich vykouzlit opravdové zázraky

Chlazený, rozplývající se na jazyku a sladký, ale ne příliš, meloun je ideální ovoce, které můžete podávat jako letní dezert. Obvykle bereme v úvahu pouze dužinu, ale ukazuje se, že i slupka tohoto ovoce si zaslouží pozornost. Místo toho, abyste ji vyhodili do koše, je mnohem lepší ji dát do hrnce a připravit z ní něco jako želé nebo marmeládu. Asociace týkající se tvaru těchto produktů mohou být různé, ale jejich chuť nezpůsobí žádné pochybnosti ani výtky. Zvláště pokud je připravíte podle níže uvedeného receptu.

Samotná příprava není složitá, ale vyžaduje hodně času. Proto je lepší celý proces rozdělit do dvou fází. Podrobnosti o tom jsme popsali v návodu níže.

Ingredience pro domácí marmelády

Vodní melounová slupka ve formě marmelád má díky ingrediencím tak skvělou chuť. Nejdůležitější z nich je jedlá soda, která změkčuje jejich strukturu a dodává jim pružnost. Za chuť jsou zodpovědné ostatní přísady, jako je cukr, citronová šťáva a hřebíček. Je však důležité dodržet správné proporce, proto jsme je popsali v níže uvedeném seznamu.

Ingredience:

1,5 kg melounové slupky

30 g jedlé sody

800 g cukru

5 hřebíčků

1 l vody

½ citronu

Recept na melounové želé

Nevyhazujte slupky z melounu. Můžete z nich vykouzlit opravdové zázraky

Z slupky odřízněte tvrdou zelenou část. Poté ji nakrájejte na malé kousky a přendejte do misky. Zalijte vodou a posypte jedlou sodou. Promíchejte a nechte misku zakrytou po dobu šesti hodin.

Poté v hrnci přiveďte vodu k varu. Slupky sceďte a přendejte do vroucí vody. Přiveďte k varu. Vařte ingredience 10 minut, poté slupky znovu sceďte.

Do hrnce nasypte cukr a zalijte ho vodou. Za pomalého ohřevu míchejte ingredience, aby se úplně rozpustily. Přidejte hřebíček a slupky z melounu. Vařte vše pod pokličkou na středním ohni po dobu 30 minut. Po uplynutí uvedené doby sejměte pokličku z hrnce, slupky promíchejte a vařte je po dobu 1,5 hodiny. Slévejte slupky a pokropte šťávou z poloviny citronu. Promíchejte a přendejte do sklenic. Pevně uzavřené sklenice se slupkami vydrží dlouho.

Nedávno jsme vám řekli, proč je dobré dát do citronu bobkový list, a poradili jsme vám, jakou zeleninu zasadit v červenci.

Nevyhazujte slupky z melounu. Můžete z nich vykouzlit opravdové zázraky
Přesunout se na začátek