saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Toto kynuté těsto je prostě nález. Je lehké jako obláček

K čaji není lepší doplněk než domácí kynuté těsto s drobenkou. Seznamte se s jednoduchým receptem a překvapte své blízké. Chuť a jemnost pečiva je ohromí už od prvního sousta.

Recept na těsto s drobenkou

Toto kynuté těsto je prostě nález. Je lehké jako obláček

 

Do mísy nalijte teplé, ale ne horké mléko. Přidejte cukr a rozdrobené droždí. Ingredience promíchejte, aby se spojily v homogenní směs. Nádobí zakryjte a odložte na teplé místo, aby droždí začalo pracovat.

Po chvíli prosejte do mísy mouku a přidejte žloutky. Přidejte špetku soli a nalijte rozpuštěné máslo. Pomocí mixéru smíchejte ingredience do homogenního těsta a poté ho vypracujte rukama.

Formu o rozměrech 20 x 30 centimetrů vyložte papírem na pečení. Těsto do ní přeneste a rovnoměrně rozprostřete. Formu přikryjte utěrkou a nechte kynout.

Do misky nasypte po pěti lžících cukru a mouky. Přidejte dvě lžíce másla a ingredience promíchejte, aby vznikla drobenka. V misce rozšlehejte vejce a potřete jím povrch těsta. Posypte drobenkou. Pečte těsto v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu 45 minut. Pečivo rozkrojte až po vychladnutí a podávejte jako dezert.

Mouka, droždí a těsto je hotové

Výhodou tohoto těsta je, že se připravuje z malého množství ingrediencí. Nejdůležitější jsou mouka, droždí, máslo, mléko a především žloutky. Těsto se povede, pokud bude připraveno ze správných poměrů. Doporučení jsme uvedli v seznamu níže.

Ingredience

800 g mouky typu 450

5 žloutků

80 g cukru

1 vejce

400 ml mléka

90 g másla

10 g droždí

5 lžic mouky

5 lžic cukru

2 lžíce másla

sůl

Těsto pro každou příležitost

Toto kynuté těsto je prostě nález. Je lehké jako obláček

Kynuté těsto s drobenkou je klasika, kterou není třeba nikomu představovat. Jemná střída, lehce křupavá kůrka a sladká drobenka – recept na úspěšný dezert. Jeho chuť milují všichni, ale ne všichni vědí, že příprava této lahůdky je velmi jednoduchá. Z tohoto důvodu obvykle kupujeme hotové těsto v pekárně, ale mnohem chutnější je to, které si připravíme sami. Výše uvedený způsob potvrzuje, že jeho příprava je jednoduchá a rychlá. Proto budete tento koláč určitě připravovat velmi často. Připomínáme, že nejlépe se hodí k marmeládě nebo džemu, ale také k kávě nebo čaji. Taková kombinace je vhodná pro každou příležitost.

Toto kynuté těsto je prostě nález. Je lehké jako obláček
Přesunout se na začátek