saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Kuře s mandlovou omáčkou podle babiččina receptu

Kuře s mandlovou omáčkou podle babiččina receptu je jedno z těch jídel, které nikdy nevyjdou z módy. Jeho ingredience, textura a aroma nám připomínají chutná jídla z dětství.

K přípravě tohoto kuřecího jídla s mandlovou omáčkou jsme vybrali stehna s kůží a kostí, aby byla při vaření v omáčce šťavnatější, ale můžete si vybrat stehna nebo zadní části podle své chuti. Toto jídlo je vždy stejně chutné.

Tajemství tohoto receptu spočívá v mandlové omáčce, která se podává s kuřetem. K přípravě této tradiční omáčky jsme osmažili plátek chleba spolu s mandlemi na aromatickém oleji s česnekem, poté přidali sherry nebo bílé víno a zředili vývarem. Po přípravě omáčky v ní dusíme kuře do měkka.

Toto ragú je chutnější, pokud se připraví den předem, proto doporučujeme nespěchat a nechat ho odležet. Po vychladnutí stačí jídlo uložit do lednice do druhého dne a před podáváním ho několik minut ohřát v hrnci. Pokud chcete, můžete připravit větší množství a zamrazit, jídlo neztratí ani chuť, ani aroma.

Kuře s mandlovou omáčkou podle babiččina receptu je velmi chutné s hranolky, zeleným salátem a dobrým chlebem, který můžete namáčet do omáčky.

Informace o receptu

  • Doba přípravy: 5 minut
  • Doba vaření: 1 hodina
  • Celková doba: 1 hodina 5 minut
  • Porce: 2
  • Kategorie: hlavní jídlo
  • Typ kuchyně: španělská
  • Kalorie na porci (kcal): 875

Ingredience na kuře s mandlovou omáčkou podle babiččina receptu

Kuře s mandlovou omáčkou podle babiččina receptu

  • 500 g kuřecího masa (v našem případě stehna)
  • Sůl
  • Mletý černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plátek chleba
  • 60 g mandlí
  • 1 stroužek česneku
  • 75 ml bílého vína nebo sherry
  • 350 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce petrželových listů (podle chuti)

Jak připravit kuře s mandlovou omáčkou podle babiččina receptu

500 g nakrájeného kuřecího masa osolte, opepřete a osmažte na pánvi s 2 lžícemi olivového oleje po dobu 8 minut. Odložte stranou.

Na stejné pánvi osmažte 1 plátek chleba z obou stran do zlatova na mírném ohni. Na jedné straně pánve osmažte 60 g mandlí po dobu 2 minut.

Přidejte 1 stroužek česneku, promíchejte a vařte ještě 1 minutu. Nalijte 75 ml bílého vína nebo sherry a vařte 2 minuty na silném ohni. Nechte směs vychladnout a rozmixujte.

Směs vraťte do pánve spolu s 350 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru a odloženým kuřecím masem. Pokud máte raději méně hustou omáčku, můžete přidat více vývaru.

Kuře v mandlové omáčce vaříme 30 minut pod pokličkou na středním ohni, v polovině vaření otočíme, dokud není kuře hotové. Pokud používáte větší kousky kuřete, je třeba dobu vaření prodloužit v závislosti na tloušťce kousků, protože kuře musí být zcela propečené.

Podáváme čerstvě uvařenou kuřecí maso s mandlemi, ozdobené 1 lžící petrželových listů.

Stručný přehled přípravy

  1. Opečeme kuřecí maso a odložíme stranou
  2. Opečeme chléb a mandle
  3. Přidáme česnek, bílé víno nebo sherry, vaříme a rozmixujeme
  4. Směs s kuřetem a vývarem dáme do pánve.
  5. Kuře s mandlovou omáčkou vaříme půl hodiny, dokud není zcela hotové.
  6. Podáváme s petrželkou.
Kuře s mandlovou omáčkou podle babiččina receptu
Přesunout se na začátek