saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Ovesné sušenky s pouhými 4 ingrediencemi, s nízkým obsahem tuku: levný a zdravý recept

Už je nemusíte kupovat, když si je můžete připravit doma z zdravějších surovin.

Ovesné sušenky se staly jedním z našich oblíbených doplňků k snídani. Spolu s šálkem kávy nebo sklenicí mléka s kakaem jsou tyto sladkosti ideální z několika důvodů. Jedním z nich je, že jsou připraveny ze zdravých ingrediencí, které jsou nezbytné pro vyváženou stravu. Hlavní ingrediencí je samozřejmě oves, produkt s vysokým obsahem vlákniny, který je skvělý pro trávení.

Suroviny lze koupit v každém supermarketu a příprava je velmi jednoduchá.

Ovesné sušenky s pouhými 4 ingrediencemi, s nízkým obsahem tuku: levný a zdravý recept

Dále vám představíme velmi zajímavou variantu s nízkým obsahem tuku, bez vajec a mléčných výrobků. Určitě se stane jedním z vašich oblíbených receptů, který můžete sdílet s přáteli a blízkými, ale i s těmi, kteří hledají variantu bez cukru.

Sušenky by měly být křupavé a lehké, můžete přidat i hořkou čokoládu nebo sušené ovoce. Ukážeme vám seznam ingrediencí s přibližnými cenami a podrobný návod na přípravu.

Ingredience na ovesné sušenky

Tento recept je určen pro 16 porcí.

  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje.
  • 3 lžíce mletého třtinového cukru.
  • 50 ml ovesného mléka.
  • 150 g ovesných vloček.

Příprava ovesných sušenek

  1. Do misky přidáme kokosový olej a moučkový cukr a pomocí metly dobře promícháme.
  2. Poté přidáme vločky a ovesné mléko. Odložíme trochu vloček, abychom je rozdrtili a udělali ovesnou mouku. Poté přidáme tuto ovesnou mouku do směsi.
  3. Měla by vzniknout homogenní směs.
  4. Vyložíme papír na pečení na plech a pomocí lžíce rozložíme porce směsi.
  5. Vytvarujte kuličky a zploštěte je na plechu, aby získaly tvar sušenek.
  6. Pečte v troubě 10-12 minut při 180 °C.
  7. Měly by získat zlatohnědou barvu, poté je před konzumací nechte vychladnout.

Ovesné sušenky s pouhými 4 ingrediencemi, s nízkým obsahem tuku: levný a zdravý recept

Vlastnosti ovsa

Oves obsahuje hodně bílkovin a je bohatý na sacharidy, vlákninu, zdravé tuky (nenasycené a linolovou kyselinu), vitamíny, minerály a stopové prvky.

Každé zrnko ovsa dodává tělu energii a zabraňuje pocitu únavy, který vzniká při poklesu hladiny glukózy. Tato obilnina obsahuje zejména vitamíny skupiny B, vitamíny A a E, železo, zinek, vápník a další minerály. Další důležitou vlastností ovsa je podle časopisu Nutrients to, že obsahuje až 25 % bílkovin, čímž v tomto ohledu předčí všechny ostatní obilniny.

Ovesné sušenky s pouhými 4 ingrediencemi, s nízkým obsahem tuku: levný a zdravý recept
Přesunout se na začátek