saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Salát z papriky a kukuřice: ideální letní salát

Tento jednoduchý salát z papriky a kukuřice se připravuje za krátkou dobu a bude ideální přílohou k příštímu grilování. Zde je recept.

Už jste vytáhli gril ze sklepa? Pokud ne, je nejvyšší čas to udělat. Teploty stoupají a léto je za dveřmi. Není to snad důvod pro příjemné večery s přáteli a rodinou u grilu? Co na dobrém grilování nesmí chybět: vhodné saláty, jako je tento barevný salát z papriky a kukuřice.

Salát z papriky a kukuřice: chutná příloha k grilování

Saláty stále hrají druhořadou roli jako příloha k grilování. To se ale změní, alespoň s příchodem tohoto chutného salátu z papriky a kukuřice. Je čerstvý, připraví se během chvilky a hlavně je neuvěřitelně chutný jak s masem a rybami, tak se zeleninou a pečivem. Určitě ho vyzkoušejte.

Příští víkend slibuje letní počasí a spoustu sluníčka. Ideální počasí na to, abyste znovu rozžhavili gril a pozvali přátele nebo rodinu na malý piknik. Kupte steaky, sýr na grilování, klobásky a vše, co se dá na grilu připravit, a pusťte se do toho. My vám poradíme, co si připravit jako přílohu: salát z papriky a kukuřice.

Salát se připravuje z několika ingrediencí, ale má výraznou chuť. Hlavní složkou je sladká kukuřice z konzervy. Křupavá paprika, okurka a červená cibule spolu se smetanovou zálivkou dodávají pokrmu svěžest.

Zeleninu stačí umýt a nakrájet na kostičky. Kukuřici dobře osušte a všechny ingredience smíchejte v misce. Na zálivku smíchejte smetanu s bílým vinným octem, hořčicí, solí a pepřem a přidejte k zelenině. Na závěr salát posypte opraženými piniovými oříšky a nasekanou petrželkou a před podáváním nechte chvíli odležet v lednici.

Salát z papriky a kukuřice: ideální letní salát

Salát z papriky a kukuřice

Doba přípravy: 10 minut

Doba odležení: 15 minut

Celková doba: 25 minut

Porce: 3

Ingredience

  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 1 červená paprika
  • 1/2 okurky
  • 1 červená cibule
  • 1 plechovka kukuřice 285 g po odkapání
  • 1 hrst hladké petrželky
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička sladké hořčice
  • sůl a pepř podle chuti

Příprava

  • Opražte cedrové ořechy v malé pánvi bez oleje na středním ohni, dokud nezískají lehce zlatavě hnědou barvu a nezačnou vonět. Odložte stranou.
  • Umyjte papriku a okurku. Odstraňte semínka z papriky a nakrájejte ji na malé kostičky. Okurku rozkrojte na polovinu, odstraňte semínka, pokud je to nutné, a také nakrájejte na kostičky.
  • Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
  • Kukuřici dobře sceďte. Poté ji přidejte do velké mísy spolu s paprikou, okurkou a cibulí.
  • Petržel umyjte, osušte a nakrájejte na jemno.
  • V misce smíchejte zakysanou smetanu s bílým vinným octem, hořčicí, solí a pepřem, až vznikne krémová zálivka. Zálivku přidejte k zelenině a dobře promíchejte. Salát osolte a opepřete podle chuti.
  • Salát posypte piniovými oříšky a petrželkou a před podáváním nechte alespoň 15 minut odležet v lednici.
Salát z papriky a kukuřice: ideální letní salát
Přesunout se na začátek