Tento jednoduchý salát z papriky a kukuřice se připravuje za krátkou dobu a bude ideální přílohou k příštímu grilování. Zde je recept.
Už jste vytáhli gril ze sklepa? Pokud ne, je nejvyšší čas to udělat. Teploty stoupají a léto je za dveřmi. Není to snad důvod pro příjemné večery s přáteli a rodinou u grilu? Co na dobrém grilování nesmí chybět: vhodné saláty, jako je tento barevný salát z papriky a kukuřice.
Salát z papriky a kukuřice: chutná příloha k grilování
Saláty stále hrají druhořadou roli jako příloha k grilování. To se ale změní, alespoň s příchodem tohoto chutného salátu z papriky a kukuřice. Je čerstvý, připraví se během chvilky a hlavně je neuvěřitelně chutný jak s masem a rybami, tak se zeleninou a pečivem. Určitě ho vyzkoušejte.
Příští víkend slibuje letní počasí a spoustu sluníčka. Ideální počasí na to, abyste znovu rozžhavili gril a pozvali přátele nebo rodinu na malý piknik. Kupte steaky, sýr na grilování, klobásky a vše, co se dá na grilu připravit, a pusťte se do toho. My vám poradíme, co si připravit jako přílohu: salát z papriky a kukuřice.
Salát se připravuje z několika ingrediencí, ale má výraznou chuť. Hlavní složkou je sladká kukuřice z konzervy. Křupavá paprika, okurka a červená cibule spolu se smetanovou zálivkou dodávají pokrmu svěžest.
Zeleninu stačí umýt a nakrájet na kostičky. Kukuřici dobře osušte a všechny ingredience smíchejte v misce. Na zálivku smíchejte smetanu s bílým vinným octem, hořčicí, solí a pepřem a přidejte k zelenině. Na závěr salát posypte opraženými piniovými oříšky a nasekanou petrželkou a před podáváním nechte chvíli odležet v lednici.
Salát z papriky a kukuřice
Doba přípravy: 10 minut
Doba odležení: 15 minut
Celková doba: 25 minut
Porce: 3
Ingredience
- 1 lžíce piniových oříšků
- 1 červená paprika
- 1/2 okurky
- 1 červená cibule
- 1 plechovka kukuřice 285 g po odkapání
- 1 hrst hladké petrželky
- 150 g zakysané smetany
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička sladké hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Příprava
- Opražte cedrové ořechy v malé pánvi bez oleje na středním ohni, dokud nezískají lehce zlatavě hnědou barvu a nezačnou vonět. Odložte stranou.
- Umyjte papriku a okurku. Odstraňte semínka z papriky a nakrájejte ji na malé kostičky. Okurku rozkrojte na polovinu, odstraňte semínka, pokud je to nutné, a také nakrájejte na kostičky.
- Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
- Kukuřici dobře sceďte. Poté ji přidejte do velké mísy spolu s paprikou, okurkou a cibulí.
- Petržel umyjte, osušte a nakrájejte na jemno.
- V misce smíchejte zakysanou smetanu s bílým vinným octem, hořčicí, solí a pepřem, až vznikne krémová zálivka. Zálivku přidejte k zelenině a dobře promíchejte. Salát osolte a opepřete podle chuti.
- Salát posypte piniovými oříšky a petrželkou a před podáváním nechte alespoň 15 minut odležet v lednici.