saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Kuchaři si tento krok po uvaření brambor pamatují. Jinak by na talíři vznikla kaše

Brambory jsou základem mnoha pokrmů, ale jejich vodnatost může pokrmu zkazit chuť. Samozřejmě je třeba vybrat vhodnou odrůdu brambor pro konkrétní recept, ale pokud zapomenete na poslední krok, i ty nejdražší francouzské brambory se promění v katastrofu k obědu.

Není nic horšího než charakteristické rozpadání vařených brambor na talíři. Vypadají dobře, ale chuť, která je vodnatá, bohužel zkazí dobrý domácí oběd. Tomu se můžete vyhnout, pokud je připravíte ve vhodném nádobí nebo nezapomenete na poslední krok po scezení z hrnce.

Krátká příprava – nejlépe na páře

Kuchaři si tento krok po uvaření brambor pamatují. Jinak by na talíři vznikla kaše

Krátká příprava brambor bez pokličky umožňuje vodě volně se odpařovat. Doba přípravy závisí na velikosti hlíz, které by měly být pokud možno stejné velikosti nebo rozdělené na stejné kousky. Obvykle stačí 15–20 minut. Pokud je to možné, připravujte je v páře, což umožňuje zachovat chuť a konzistenci. K tomu se nejlépe hodí parní hrnec nebo košík vložený do hrnce, ale při větším množství je lepší použít samostatné zařízení.

Odpařování po vaření

Pokud však vaříte brambory v klasickém hrnci, tedy čtvrt hodiny nebo déle v horké vodě, je třeba pamatovat na poslední fázi přípravy této zeleniny. Po scezení brambor je nechte v hrnci a počkejte 30–60 sekund na mírném ohni bez pokličky, lehce je protřepejte. Díky tomu se zbytky vody odpaří a brambory budou pevnější. Jednoduchý trik, který je mezi kuchaři a mnoha hospodyňkami prostě zvykem a díky němu jsou brambory vždy chutné a dokonale uvařené. Pamatujte si to a vyhnete se vodnatosti a vaše jídla budou kvalitnější.

Kuchaři si tento krok po uvaření brambor pamatují. Jinak by na talíři vznikla kaše
Přesunout se na začátek