saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Recept na brokolici s houbami a slaninou: „Hotovo za 15 minut“

Kombinace slaniny a hub skvěle ladí a je ideální jako příloha k masu i rybám. Skvěle se hodí také do salátů, těstovin, rýže nebo vajec.

Ingredience pro 4 osoby

  • 2 brokolice
  • 150 g čerstvých žampionů (očistěných)
  • 100 g uzeného slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mouky
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Petržel

Recept na brokolici s houbami a slaninou: „Hotovo za 15 minut“

Příprava

Ve velkém hrnci zahřejte velké množství vody.

Rozdělte brokolici na růžičky a vložte do hrnce.

Dochuťte, přikryjte pokličkou a vařte brokolici 8-10 minut. Brokolici a vývar odložte stranou.

Rozdělte brokolici na růžičky a vložte do hrnce.

Rozpalte wok s 2-3 lžícemi oleje. Očistěte cibuli, nakrájejte na kostky, vložte do woku a smažte na středním ohni 6-8 minut.

Recept na brokolici s houbami a slaninou: „Hotovo za 15 minut“

Nakrájejte slaninu na kostky, přidejte do woku a smažte na středním ohni 3-4 minuty. Přidejte mouku a trochu osmažte. Nalijte 200-250 ml vývaru, ve kterém se vařila brokolice, a vařte velouté na středním ohni 6-8 minut, občas zamíchejte.

Přidejte mouku a trochu osmažte.

Nakrájejte houby na plátky. Zahřejte pánev s 2-3 lžícemi oleje, přidejte houby, dochuťte a smažte 4-5 minut.

Přidejte houby, dochuťte a osmažte.

Vodu z brokolice slijte a rozdělte na 4 talíře. Polijte velouté a navrch rozložte houby. Talíře ozdobte lístky petržele.

Recept na brokolici s houbami a slaninou: „Hotovo za 15 minut“
Přesunout se na začátek