Kombinace slaniny a hub skvěle ladí a je ideální jako příloha k masu i rybám. Skvěle se hodí také do salátů, těstovin, rýže nebo vajec.
Ingredience pro 4 osoby
- 2 brokolice
- 150 g čerstvých žampionů (očistěných)
- 100 g uzeného slaniny
- 1 cibule
- 1 lžíce mouky
- Olivový olej
- Sůl
- Petržel
Příprava
Ve velkém hrnci zahřejte velké množství vody.
Rozdělte brokolici na růžičky a vložte do hrnce.
Dochuťte, přikryjte pokličkou a vařte brokolici 8-10 minut. Brokolici a vývar odložte stranou.
Rozdělte brokolici na růžičky a vložte do hrnce.
Rozpalte wok s 2-3 lžícemi oleje. Očistěte cibuli, nakrájejte na kostky, vložte do woku a smažte na středním ohni 6-8 minut.
Nakrájejte slaninu na kostky, přidejte do woku a smažte na středním ohni 3-4 minuty. Přidejte mouku a trochu osmažte. Nalijte 200-250 ml vývaru, ve kterém se vařila brokolice, a vařte velouté na středním ohni 6-8 minut, občas zamíchejte.
Přidejte mouku a trochu osmažte.
Nakrájejte houby na plátky. Zahřejte pánev s 2-3 lžícemi oleje, přidejte houby, dochuťte a smažte 4-5 minut.
Přidejte houby, dochuťte a osmažte.
Vodu z brokolice slijte a rozdělte na 4 talíře. Polijte velouté a navrch rozložte houby. Talíře ozdobte lístky petržele.